Εύα Καϊλή: Δεύτερη εβδομάδα κράτησης στις φυλακές του Βελγίου – Πότε καταθέτει νέα αίτηση αποφυλάκισης

Χριστούγεννα στο κελί για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία διανύει τη δεύτερη εβδομάδα κράτησής της στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου.

Την Πέμπτη αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη για έναν μήνα, μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και οι συνήγοροί της θα καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς πλέον θα έχει λήξει το διάστημα της προφυλάκισής της.

Γιατί δεν κατέθεσε ένσταση


Σύμφωνα με την βελγική δικαιοσύνη, η

Εύα Καϊλή είχε δικαίωμα να ασκήσει εντός 24 ωρών ένσταση επί της απόφασης προφυλάκισής της, αίτημα που θα εξετάζονταν σε 15 ημέρες, κάτι που τελικά δεν έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της δε θέλησαν να ασκήσουν έφεση διότι αν απορριπτόταν το αίτημα τότε όταν θα γίνει η επόμενη εξέταση αυτεπάγγελτα πλέον, θα εξεταστεί από εφέτη ανακριτή, δυσκολεύοντας έτσι ίσως την κατάσταση. Σε ένα μήνα που θα εξεταστεί το αίτημα της αποφυλάκισης αυτεπάγγελτα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία σε επίπεδο όμως πρωτοδίκη. Πρόκειται για μια πιο βοηθητική κατάσταση για την κ. Καϊλή από το να την εξετάσει εφέτης ανακριτής.



Δημητρακόπουλος: Ζει μια καταστροφή

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιέγραψε την Παρασκευή, την κατάστασή της, λέγοντας ότι είναι εντελώς μόνη της, όπως και το παιδί της, ηλικίας μόλις 22 μηνών.

«Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή» υποστήριξε ο δικηγόρος της, εισερχόμενος στις φυλακές Χάρεν για να την επισκεφθεί. «Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της, η Εύα Καϊλή αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος εξήγησε πως η Εύα Καϊλή δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για ένα μήνα η προφυλάκισή της «για νομικούς λόγους» και επιβεβαίωσε πως θα κατατεθεί νέο αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση, που θα επανεξεταστεί μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος της προφυλάκισής της για το σκάνδαλο Qatargate.



Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Χάρεν βρέθηκε την ίδια ημέρα, την Παρασκευή, και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, για να την επισκεφθεί, χωρίς, ωστόσο, να κάνει δηλώσεις στις κάμερες των δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσουν Μητσοτάκης και Βλάχου για την παρακολούθηση Φλώρου από την ΕΥΠ

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση παίρνει επιλογές με το βλέμμα στις εκλογές και όχι τα προβλήματα του λαού»

Εύα Καϊλή: Γιατί δεν θα γίνει έφεση για την προφυλάκιση

Keywords
Τυχαία Θέματα