Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια: Διαρκείς συσκέψεις για την τελική μορφή του

Μέσα στις επόμενες ημέρες σχεδιάζει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της μεγάλης ανόδου στις τιμές της ενέργειας.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι ανακοινώσεις αναμένονται «πολύ σύντομα», προσθέτοντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του «Π» ότι «μιλάμε για μια πολύ δραστική και ουσιαστική παρέμβαση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Αλεξανδρούπολη,

πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη για το θέμα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει το σχέδιο έτοιμο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο ΥΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας, και ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Θάνος Πετραλιάς, καθώς το σχέδιο ουσιαστικής ελάφρυνσης των λογαριασμών των νοικοκυριών, προφανώς θα επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια και από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παρέμβαση στη χονδρική τιμή του ρεύματος και επιδότηση των παραγωγών, ώστε η τιμή του ρεύματος να κατέβει σε λογικά επίπεδα, δεδομένου ότι το πλάνο είναι το σχέδιο αυτό να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, ή όσο οι τιμές του φυσικού αερίου βρίσκονται στα ουράνια.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του σχεδίου, οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις την προσδιορίζουν στο συνέδριο της ΝΔ που αρχίζει την Παρασκευή. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία Μπίκα: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος 6 μαρτύρων – Τους χαρακτηρίζει «ψευδομάρτυρες»

Μένιος Φουρθιώτης: Αθωώθηκε για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»

Με εντολή Πλεύρη έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο 3χρονης που νοσηλεύθηκε στο Παπαγεωργίου και κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Keywords
Τυχαία Θέματα