ΕΡΤ3: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αλλοίωση του ρόλου της

Ξεφεύγει από τα στενά τηλεοπτικά και συνδικαλιστικά  όρια το ζήτημα μετασχηματισμού του ρόλου της ΕΡΤ3, όπως προέκυψε από τους σχεδιασμούς της ΕΡΤικής διοίκησης την οποία οι ενώσεις των  εργαζομένους  καταγγέλλουν για υποβάθμιση του καναλιού και απαξίωση του προσωπικού της.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνεδρίαση του και στη συνέχεια το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, υιοθέτησαν ομοφώνως το ψήφιασμα των

εργαζομένων της ΕΡΤ3 με το οποίο ζητούν από τη διοικηση της ΕΡΤ να σταματήσει τη συρρίκωση του σταθμού και την επαναφορά του ενημερωτικού χαρακτήρα του, έπειτα από την κατάργηση των δύο δελτίων ειδήσεων που είχε στο πρόγραμμα του.

Το θέμα στο συμβούλιο της Περιφέρειας συζητήθηκε κατ’ εξαίρεση, εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς το Συμβούλιο έκρινε ότι πρόκειται για θέμα εθνικής σημασίας.

Το ψήφισμα διάβασε, εκ μέρους των εργαζομένων, ανέγνωσε ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιάννης Βοϊτσίδης, όπως είχε συμβεί και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στο κανάλι ζητούν να διατηρηθεί ο περιφερειακός ρόλος της ΕΡΤ3 να ενδυναμωθεί η σχέση της με την πόλη, την περιφέρεια και την κοινωνία της περιοχής, να ενισχυθεί η φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά του πρόγραμματος και με την ανάπτυξη εκπομπών και ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής, να αναβαθμιστούν οι δύο ραδιοσταθμοί (102 FM και 95.8 FM) και να διατηρηθούν οι οργανωτικές μονάδες της ΕΡΤ3 με το σύνολο του προσωπικού και με πληρεις αρμοδιότητες.

Λέγεται ότι συνεχίζονται οι πιέσεις εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος από τη βόρειο Ελλάδα προς το Μαξίμου. Από τις αντιδράσεις  που προκάλεσαν οι σχεδιασμοί εντάχθηκε, όπως υποστηρίζεται, στο «παρα πέντε» στο νέο πρόγραμμα του σταθμού,  εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας με θεματολογία από την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

OPEN: Ένταση στον αέρα με τον δήμαρχο Λάρισας: «Πάντα μου λέτε ότι δεν ξέρετε, σας παρακαλώ πολύ» (Video)

Φαίη Σκορδά: Ποιοι θα κάνουν ποδαρικό στο «Fay’s time»

Γιώργος Παπαδάκης: Επέστρεψε στον ΑΝΤ1 μία μέρα πριν την πρεμιέρα του «Καλημέρα Ελλάδα»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ3, Συνεχίζονται,ert3, synechizontai