ΕΡΤ: «Ζήτησε χρήματα για την κάλυψη Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης» καταγγέλλει η ΚΟΕ (Video)

Σαν ποπ κόρν σκάνε περιστατικά που αφορούν στην ΕΡΤ. Από τα πιο πρόσφατα η καταγγελία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ότι η ΕΡΤ για να καλύψει το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης «World Aquatics- Swimming World Cup», το οποίο πραγματοποιήθηκε

προσφάτως στο ΟΑΚΑ (13-15 Οκτωβρίου) ζήτησε χρήματα από την ΚΟΕ- για την ακρίβεια 33.770,16 ευρώ- όταν σε άλλα αθλητικά γεγονότα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά το αντίθετο.

Η τηλεοπτική κάλυψη της παγκόσμιας κολυμβητικής διοργάνωσης ήταν συμβατική υποχρέωση της ελληνικής ομοσπονδίας απέναντι στην παγκόσμια ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο απολογισμού της διοργάνωσης. Τόνισε μάλιστα ότι, παρότι η Ομοσπονδία είχε αρχίσει εγκαίρως συνεννοήσεις με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, «λίγα 24ωρα πριν την άφιξη των αθλητών, η δημόσια τηλεόραση μας είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός. Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα, θα είχαμε κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά φανταστήκαμε ότι η δημόσια τηλεόραση έχει και αυτό το ρόλο».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ υποστήριξε μάλιστα ότι για να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό έγινε περικοπή στα χρήματα της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των αντρών η οποία προετοιμάζεται για την συμμετοχή της τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Κυριακός Γιαννόπουλος με αφορμή τη στάση της ΕΡΤ απέναντι στην ΚΟΕ και το «World Aquatics- Swimming World Cup» επισήμανε και την επιλογή της κρατικής τηλεόρασης να μην καλύπτει τους αγώνες πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης των αντρών, γεγονός που χαρακτήρισε – επίσης – απαράδεκτο. «Εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα προτρέψουμε τους Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην εκφράζονται στην κρατική τηλεόραση», ανέφερε στο πλαίσιο του απολογισμού της διοργάνωσης.

Ο Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι «το τηλεοπτικό προϊόν της ΕΡΤ από την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης ήταν καταπληκτικό» και απένειμε τα εύσημα στους τεχνικούς της κρατικής τηλεόρασης.

Έκανε όμως σοβαρές καταγγελίες για επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ λέγοντας ότι «ήμασταν σε συνεννοήσεις με τη δημόσια τηλεόραση για το πώς θα καλυφθεί η διοργάνωση. Συνέχεια έλειπε ο γενικός διευθυντής, δεν ξέρω και πότε πηγαίνει, και τελικά, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη των αθλητών, η δημόσια τηλεόραση μας είπε ότι δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός.

Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα, θα είχαμε κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά φανταστήκαμε ότι η δημόσια τηλεόραση έχει και αυτό το ρόλο.

Το επιχείρημα ήταν ότι η κολύμβηση δεν “πουλάει” και γι’ αυτό δεν θέλουν να το δείξουν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου κοστίζει στον διοργανωτή 150 εκατομμύρια και η World Aquatics έχει αναθέσει ήδη τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2025, του 2027, του 2029 και του 2031. Γεγονός που σημαίνει ότι τα αθλήματα του υγρού στίβου “πουλάνε” στο εξωτερικό. Δεν “πουλάνε” όμως κατά τη δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι από τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 90% αυτών στους προκριματικούς πρωινούς αγώνες έχουν πουληθεί. Άρα, το επιχείρημα ότι η κολύμβηση δεν “πουλάει”, δεν στέκει και μπορούν να το λένε μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ στην ενημέρωση του αναφέρει ότι όταν απευθύνθηκε στην ΕΡΤ εκ νέου ζητώντας να μάθει «έστω και με ποιο κόστος μπορεί να πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική κάλυψη του Παγκόσμιο Κυπέλλου Κολύμβησης», το ΔΣ της ΚΟΕ έλαβε την απάντηση «μπορούμε να το κάνουμε αν πληρώσετε 33.770,16 ευρώ», από την ΕΡΤ.

Ο Γιαννόπουλος καταγγέλλει ότι από την ΕΡΤ η προθεσμία που έδωσαν για να απαντήσει η ΚΟΕ ήταν ασφυκτική. Σαν να τους έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό. «Ή μας απαντάτε μέχρι αύριο το μεσημέρι, ή ξεχάστε το», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟΕ ότι του διεμήνυσαν από το Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή.

«Δεδομένης της στιγμής, δεν μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Αποφασίσαμε στο Δ.Σ. να προχωρήσουμε, έστω κι αν δεν είχαμε στον προϋπολογισμό μας αυτά τα χρήματα, προκειμένου να γίνει η τηλεοπτική κάλυψη, που ήταν στις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Έπρεπε να βρούμε με κάποιο τρόπο τα χρήματα και υπήρχαν δύο τρόποι: να κόβαμε χρήματα, είτε από την προετοιμασία των αθλητών που έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ή από την προετοιμασία των αθλητών που πάνε για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς. Αποφασίσαμε να κόψουμε τα χρήματα από αυτούς που έχουν ήδη προκριθεί. Έτσι λοιπόν- και λυπάμαι που το λέω- κόψαμε τα χρήματα της εθνικής ανδρών του πόλο. Δεύτεροι Ολυμπιονίκες, με μετάλλια στα δύο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, και θα πρέπει ο Γιώργος Αφρουδάκης και εγώ να πάμε να απολογηθούμε στους προπονητές και στους αθλητές. Αυτό που έκανε η δημόσια τηλεόραση είναι μία μεγάλη ντροπή».

Ο επικεφαλής της κολυμβητικής ομοσπονδίας επικαλέστηκε τον νόμο για την ΕΡΤ (4487/2017, άρθρο 2, παράγραφος 2) σύμφωνα με τον οποίο «η ΕΡΤ χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους συμβάλλει στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στη προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης» . «Αυτό δεν ισχύει για την ΚΟΕ», σχολίασε δεικτικά ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, επίσης, άφησε αιχμές και κατά της Περιφέρειας Αττικής η οποία δεν δέχθηκε, υποστήριξε, να συνεισφέρει οικονομικά στη διοργάνωση, εν αντιθέσει με διεθνείς διοργανώσεις άλλων ομοσπονδιών, εννοώντας τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Οι «Ράδιο Αρβύλα» επιστρέφουν και αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ – Πότε κάνουν πρεμιέρα (Video)

Κατερίνα Ζαρίφη: Δείτε την στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση πριν 28 χρόνια (Video)

«Φόνοι στο καμπαναριό»: Πολιτικές αντιδράσεις και προσφυγή στο ΕΣΡ για τη σειρά του Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης, ΚΟΕ – Ζήτησε, Video,ert, pagkosmio kypello kolymvisis, koe – zitise, Video