ΕΡΤ: Σχέδια ανανέωσης για την «επόμενη ημέρα» και οι αλλαγές προσώπων

Επανεκκίνηση μελέτης σχεδίων και διερευνητικών επαφών και τυπικά αρχίζουν από σήμερα- αν και ουσιαστικά δεν σταμάτησαν- στην ΕΡΤ έπειτα από την επιβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος που έβγαλε η κάλπη στις 21 Μαΐου και την επικράτηση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας μένει μέχρι να φύγει, όμως όταν έρθει εκείνη η στιγμή εξετάζονται

επιλογές για την διαδοχή και την «επόμενη ημέρα» στο Ραδιομέγαρο.

Στα μπλοκ σημειώσεων έχουν γραφτεί τα όνομα των Μαρίας Χούκλη και Φωτεινής Αραμπατζή, οι οποίες χαίρουν εκτίμησης στο Μαξίμου. Η Μαρία Χούκλη δεν χρειάζεται συστάσεις και ως γνωστόν είναι στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ειδικής σύμβουλος στον έως πρόσφατα κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο (πιθανώς υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης στο νέο κυβερνητικό σχήμα κατά πολιτικούς κύκλους).

Η Φωτεινή Αραμπατζή είναι δημοσιογράφος και έχει διατελέσει κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδια σε θέματα αλιευτικής πολιτικής.

Πριν περάσει στην πολιτική εργάστηκε ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και προηγουμένως εγάστηκε ως ανταποκρίτρια σε ΕΡΤ3, Alter, Alpha, Star, ANT1, Mega.

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2012 και επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα.

Θήτευσε ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ τις περιόδους από Μάρτιο 2015 έως Φεβρουάριο 2016 και από Φεβρουάριο 2017 έως Ιούλιο 2019 και ως Τομεάρχης Τουρισμού την περίοδο Φεβρουάριος 2016 – Ιανουάριος 2017.

Στο μεταξύ θα πρέπει να οριστεί διευθύνων σύμβουλος στην κρατική ραδιοτηλεόραση, αρμοδιότητες τις οποίες ανέλαβε «προσωρινά» πριν από περίπου ένα χρόνο ο πρόεδρος της ΕΡΤ, έπειτα από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου και το «ναυάγιο» του σχεδίου διαδοχής από τον Τζόνι Καλημέρη.
Μέχρι την «επόμενη ημέρα» στην ΕΡΤ και την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας γίνονται και σχέδια για την επόμενη σεζόν.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θέλει να ανατοποθετηθεί στον ανταγωνισμό με σχέδιο για «μετατόπιση» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με πρόθεση να βρίσκεται στον αέρα πλάι σε εκείνα των ιδιωτικών καναλιών, και ενδεχόμενη αλλαγή προσώπου.

Ο «αέρας αλλαγής» στο κεντρικό δελτίο ERTNews/ΕΡΤ1, τις καθημερινές, πιστώνεται (και) στον Γιώργο Κουβαρά, κάνει όμως ήδη πολλά- όπως λέγεται- αν συνεκτιμηθούν και οι εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας που έχει.

Για την ώρα το status quo δεν αλλάζει. Στα υπόψη όμως ότι ο Κουβαράς όταν αποδέχθηκε πρόσκληση να «ανέβει» στην ΕΡΤ η πρόταση αφορούσε για δύο εκπομπές. Στην πορεία προστέθηκε η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Στα υπόψη του προέδρου Ζούλα (και του Μαξίμου), συζητούν παροικούντες την ΕΡΤ, είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου , αλλά και η Νίκη Λυμπεράκη. Ο καιρός οδηγός.

Διαβάστε επίσης:

Τσιμτσιλή σε Παπανώτα: «Άλλαξε το ύφος σου» (Video)

Χατζηνικολάου σε Δούρου: «Λέτε ότι είμαι ηλίθιος και δεν το καταλαβαίνω;» – Παρεξήγηση στον «αέρα»

Εκλογές 2023: Το …κάμπριο ρεπορτάζ των «Αταίριαστων» και το τρολάρισμα της Κοσιώνη

Keywords
Τυχαία Θέματα