ΕΡΤ: Πέντε συν τρεις προτάσεις μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025
Σχεδόν αποκρυσταλλωμένη είναι εικόνα για τις προτάσεις που σχεδιάζει στον τομέα μυθοπλασίας της η ΕΡΤ για τη νέα σεζόν.
Ετοιμάζονται σειρές για την ΕΡΤ1 αλλά και το ERTFLIX. Αυτές που προορίζονται για την ΟΤΤ ψηφιακή υπηρεσία της κρατικής τηλεόρασης, στη συνέχεια θα προβληθούν και από το γραμμικό πολυσυλλεκτικό κανάλι (ΕΡΤ1) της.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ΕΡΤ
Η πλοκή της σειράς εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει στοιχεία και από την έκδοση «Η άγνωστη Κάλλας» (εκδ. Κασταντιώτη) του βιογράφου της Ντίβας, Νικόλαου Πετσάλη- Διομίδη.
«Το δίχτυ»το οποιο ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες (διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία). Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Σε πρώτους ρόλους θα δούμε μεταξύ άλλων τους Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, Θοδωρή Αθερίδη, Ορέστη Τζιόβα.
Από την ΕΡΤ θα προβληθεί μετά τον Ιανουάριο του 2025 και η νέα δραματική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Το απαραίτητο φως», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της ΝτορίναςΠαπαλιού (Εκδ. Ίκαρος).
Η Λουίζα Λασκαράτου, η ηρωίδα της πλοκής, επιστρέφει από την Οξφόρδη ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, γνωστού Αθηναίου δικηγόρου. Την περιμένει το τελευταίο του μήνυμα: Η άγνωστη σ’ εκείνη φωτογραφία του πίνακα ενός διάσημου σκοτσέζου ζωγράφου του 19ου αιώνα, που είχε κλαπεί από την οικογένειά της στα χρόνια της Κατοχής.
Σύντομα η Λουίζα θα ανακαλύψει πως η ιστορία του πίνακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανεξήγητη εκτέλεση της νεαρής ζωγράφου Λουίζ Χατζηλουκά της γιαγιάς της το 1944. Με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς η σειρά αναμένεται να μεταδοθεί κατ’ αρχάς στο ERTFLIXκαι υπολογίζεται να «ανέβει» στην ΕΡΤική πλατφόρμα ροής έπειτα από την αλλαγή χρονιάς.
Στον προθάλαμο των εγκρίσεων βρίσκεται η σειρά «Μαμά σε μυστική αποστολή» η οποία έχει κάνει διεθνή καριέρα, από το 2016 ως «Undercovermοm», αρχικά στην RAI. Στα 16 επεισόδια της η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες μιαςνέας γυναίκας με δύο παιδιά η οποίαμένει χήρα και δυσκολεύεται να βρει δουλειά, αφού οι περισσότερες αγγελίες ζητούν γυναίκες χωρίς υποχρεώσεις. Προκειμένου να πιάσει δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο, αποφασίζει να κρύψει ότι είναι μητέρα, γεγονός που προκαλεί κωμικές καταστάσεις.
Σε αναμονή για έγκριση είναι και η πρόταση μυθοπλασίας «Η ναυαγός» σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου. Είναι πιθανόν μπροστά τις κάμερες να λάβουν θέσεις η Ζέτα Δούκα, ο ΣτράτοςΤζώρτζογλου, ο Γιάννης Κουκουράκης. Η πλοκή αφηγείται την τραγική ιστορία μιας γυναίκας η οποία επέζησε πολύνεκρης ναυτικής τραγωδίας.
Στα υπόψη δε η επικείμενη νέα πρόταση της ΕΡΤ η οποία σχηματοποιείται στις συζητήσεις με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον δημιουργό της διακεκριμένης σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι», Γιάννη Σκαραγκά.
Στην ΕΡΤ συνεχίζονται η «Παραλία» και η «Ηλέκτρα», ενώ από το ERTFLIX και κατόπιν στην ΕΡΤ1 θα μεταδοθεί ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Έρημη χώρα» του Γιώργου Γκικαπέππα.
Διαβάστε επίσης
Έξαλλος ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Σε κοιτώ στα μάτια – Να αποκαταστήσεις το όνομα της μητέρας των παιδιών μου» (Video)
MEGA: Στο «Πάμε Δανάη» «έκοψαν» βίντεο με τη Μαρία Καρυστιανού, αλλά σχολίασαν όσα δεν πρόβαλαν (Video)
Ολυμπιακός: Η Google γιορτάζει με… κόκκινα πυροτεχνήματα τη θρυλική νίκη στο Conference League (photos)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βασίλης Καρράς: Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του, η περιουσία του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ
- Survivor 2024 spoiler 30/5: Η ομάδα που κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας - Ποιος αποχωρεί σήμερα
- Η εντυπωσιακή δημοσιογράφος της Φιορεντίνα που στεναχώρησε ο Ολυμπιακός
- Ολυμπιακός: Ηλικιωμένη πανηγύριζε με τη ψυχή της στους δρόμους του Πειραιά
- Τροχαίο με νεκρό στην Πιερία: Βανάκι συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο σταματημένο σε ΛΕΑ
- Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι έλυσε την «κατάρα του Τουταγχαμών» που σκότωσε 20 άτομα
- Δημήτρης Κόκοτας: Βγήκε από τη ΜΕΘ - Τα νεότερα για την υγεία του
- Κούγιας για Ολυμπιακό: Επιστροφή από τα τάρταρα και τις πλαστές βαθμολογίες του Χουάνκαρ – Στο τέλος οι καλοί νικάνε!
- Καιρός: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» σε λίγες ώρες - Που θα φτάσει η θερμοκρασία
- Πολυδερόπουλος για τον θάνατο του αδερφού του: "Λέω 'Όχι, δεν γίνεται, απλά κάπου είναι'"
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Europol: 4 συλλήψεις στη μεγαλύτερη παγκόσμια επιχείρηση κατά των κακόβουλων λογισμικών
- ΕΡΤ: Πέντε συν τρεις προτάσεις μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025
- ΟΠΕΚΑ: Από το απόγευμα οι πληρωμές για επίδομα παιδιού και άλλες 17 παροχές – Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά ποσά
- Έξαλλος ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Σε κοιτώ στα μάτια – Να αποκαταστήσεις το όνομα της μητέρας των παιδιών μου» (Video)
- Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Δημήτρης Κόκοτας – «Σταθερή η κατάστασή του» επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη (Video)
- Μητσοτάκης στο madamefigaro.gr: H έμφυλη βία είναι φαινόμενο ύπουλο, που αγγίζει οριζόντια την κοινωνία
- MEGA: Στο «Πάμε Δανάη» «έκοψαν» βίντεο με τη Μαρία Καρυστιανού, αλλά σχολίασαν όσα δεν πρόβαλαν (Video)
- Νέο Δελχί: Αδιανόητος καύσωνας – Η χώρα λιώνει στους 52,9 βαθμούς
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ
- Μητσοτάκης στον ρ/σ Παραπολιτικά FM: «Σφίγγα» για τον Επίτροπο, στηρίζει μέχρι τέλους φον ντερ Λάιεν, δεν αποκλείει ανασχηματισμό

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- ΕΡΤ: Πέντε συν τρεις προτάσεις μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025
- Europol: 4 συλλήψεις στη μεγαλύτερη παγκόσμια επιχείρηση κατά των κακόβουλων λογισμικών
- Μητσοτάκης στο madamefigaro.gr: H έμφυλη βία είναι φαινόμενο ύπουλο, που αγγίζει οριζόντια την κοινωνία
- Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 34,8 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους
- Κέιτ Μίντλετον: Έχει περάσει τα πιο δύσκολα με τη χημειοθεραπεία – Άγνωστο πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της
- Έξαλλος ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Σε κοιτώ στα μάτια – Να αποκαταστήσεις το όνομα της μητέρας των παιδιών μου» (Video)
- ΟΠΕΚΑ: Από το απόγευμα οι πληρωμές για επίδομα παιδιού και άλλες 17 παροχές – Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά ποσά
- Conference League: 4 τραυματίες στους ξέφρενους πανηγυρισμούς για τον Ολυμπιακό – Έπεσαν από στύλο όπου είχαν σκαρφαλώσει
- Νέο Δελχί: Αδιανόητος καύσωνας – Η χώρα λιώνει στους 52,9 βαθμούς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στους 52,9 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί: Πρωτοφανής καύσωνας, ένας νεκρός - Φλέγεται η Ινδία (βίντεο)
- Ζακ Κωστόπουλους: Την ενοχή και στο εφετείο ζήτησε ο εισαγγελέας για τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη - Τα χτυπήματα στο κεφάλι επέφεραν τον θάνατο
- Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέος… Λάνθιμος και το τελευταίο «κεφάλαιο» Mad Max
- Europol: Τέσσερις συλλήψεις σε μεγάλη παγκόσμια επιχείρηση κατά κακόβουλων λογισμικών
- Το ευρώ υποχωρεί 0,06% στα 1,080 δολάρια, σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου
- Παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2024: Πού βλέπετε τα αποτελέσματα
- Βασίλης Καρράς: Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του, η περιουσία του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ
- Ανεργία: Στο 10,8% τον Απρίλιο – Σε 521.295 άτομα οι άνεργοι
- ΟΠΕΚΑ: Σήμερα Παρασκευή καταβάλλονται τα επιδόματα Μαΐου σε 1.283.016 ωφελούμενους
- Κόσοβο: Ένα γαστρονομικό «ταξίδι» με οδηγό ξεχωριστές γεύσεις και κρασιά από την Ελλάδα