ΕΡΤ: «Κόβεται» η «Αυλή των χρωμάτων»

Η θεματική μουσική εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» της ΕΡΤ2, με κεντρική ΕΡΤικη απόφαση περνά στα… τηλεοπτικά χρονικά και με αφορμή το θέμα που προκλήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την παρουσίαση της, τη νέα σεζόν.

Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής, Αθηνά Καμπάκογλου, η οποία παρουσίαζε την εκπομπή– και με τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, τα τελευταία δύο χρόνια-  υποστηρίζει και με επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ότι η ΕΡΤικη διοίκηση σχεδίαζε

την αντικατάσταση της με την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη, διατηρώντας την ωστόσο στην αρχισυνταξία της εκπομπής.

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση, αν και είχε τακτική συνεργασία με τον διευθυντή προγραμματισμού, Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για την ετοιμασία της εκπομπής τη νέα σεζόν, και ότι πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις από δημοσιεύματα και από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ που ήθελαν να διασταυρώσουν την είδηση.

Η δημοσιογράφος όμως ήταν ενήμερη, αναφέρουν πηγές της ΕΡΤ, για τους ανανεωτικούς σχεδιασμούς που αφορούσαν στην εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων» από τους οποίους, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, δεν θα επηρεαζόταν. Θα παρέμενε δηλαδή στην παρουσίαση. Με τη διαφορά ότι από τη νέα σεζόν θα ήταν τρείς οι παρουσιαστές. «Η ΕΡΤ πλάι στους Νικολόπουλο- Καμπάκογλου ήθελε ένα ακόμα πρόσωπο», κατά μια εκδοχή από την ΕΡΤ, τονίστηκε ότι δεν είχε προσδιοριστεί αν θα ήταν άνδρας ή γυναίκα, και με κατηγορηματικό τρόπο υπογραμμίστηκε πως «η Κατερίνα Παπουτσάκη δεν ενδιαφερόταν».

Κατά άλλη εκδοχή, στην Αθηνά Καμάκογλου είχε καταστεί σαφές πως από τη νέα σεζόν θα ήταν στην αρχισυνταξία της εκπομπής, μόνον.

Με τα σχέδια της ΕΡΤ η «Αυλή των χρωμάτων» θα αναβαθμιζόταν, όπως υποστηρίζεται, καθώς θα εντασσόταν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, από εκείνο της ΕΡΤ2 που ήταν έως πέρσι και ότι «έως την αλλαγή του έτους θα ήταν η μοναδική μουσική εκπομπή της ΕΡΤ, καθώς το «Μουσικό κουτί» θα αρχίσει από το δεύτερο μισό της νέας σεζόν».

Με αυτή την ΕΡΤικη «εικόνα» στο ζήτημα, αφήνεται να εννοηθεί, ότι οι ισχυρισμοί της δημοσιογράφου είναι ανυπόστατοι. Η ΕΡΤ πάει ένα «βήμα» παρα περα και βάζει «τελεία» στην κρίση που αναπτύχθηκε αφήνοντας στην άκρη οριστικώς την «Αυλή των χρωμάτων», κατά τους ίδιους κύκλους.

Αναζητείται όμως νέα πρόταση στην οποία θα υπάρχουν τρείς παρουσιαστές, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος. Η Αθηνά Καμπάκογλου παραμένει στο δημοσιογραφικό δυναμικό της εταιρείας.

Με αυτή την κίνηση, ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις από «φωνές» στο Ραδιομέγαρο οι οποίες την χαρακτηρίζουν τουλάχιστον «τιμωρητική», διερωτώμενες αν το νόμιμο είναι και ηθικό.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Φαινόμενο αυτό που έπρεπε να είναι κατάσταση στην ενημέρωση, από την εκπομπή «Update»

Σασμός: Ο Γιώργος παγιδεύει τον Παύλο

ΕΡΤ3: Kινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση

Keywords
Τυχαία Θέματα