ΕΡΤ: 52,5 εκατ. ευρώ μόνον για σειρές και εκπομπές το 2022

Ανασκουμπώνονται στην ΕΡΤ για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν με εγκρίσεις προγραμμάτων και ανανεώσεις παραγωγών που ήδη υπάρχουν.

Ανάμεσα στα προγράμματα που πήραν το «πράσινο φως» είναι οι σειρές «Αγάπη Παράνομη»- θα κάνει πρεμιέρα από το νέο έτος-, «Όρκος»- θα αρχίσει τον Φεβρουάριο-, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Σε ξένα χέρια» αλλά και η μουσική εκπομπή «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια.

Εγκρίθηκαν επίσης οι πληρωμές για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Volley

League και League Cup.

Γενικώς αυξάνονται τα ποσά που κατευθύνει ο ένας εκ των βασικών μετόχων του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, το υπουργείο Οικονομικών δηλαδή, στην ΕΡΤ για το οπτικοακουστικό περιεχόμενο των καναλιών της (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) και της υβριδικής πλατφόρμας ΕΡΤflix.

Για σίριαλ και εκπομπές, ώστε να έχει πρόγραμμα τη ΕΡΤ στο δεύτερο μισό της σεζόν, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε δαπάνη 3,5 εκατ. ευρώ (από το ανταποδοτικό τέλος για την κρατική ραδιοτηλεόραση που πληρώνουμε όλοι μέσω λογαριασμών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας).

Το ποσό αυτό, τα 3,5 εκατ. ευρώ, αποτελεί μικρό μέρος του συνολικού κονδυλίου που έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει η διοίκηση της ΕΡΤ για το 2022.

Το όλο μπάτζετ ανέρχεται σε σχεδόν 85 εκατ. ευρώ– 84.920.000 ευρώ, για να είμαστε ακριβείς.

Αυτό το ποσό επιμερίζεται ως εξής: Για το πρόγραμμα που ανήκει στην ΕΡΤ εγκρίθηκε κονδύλι 52.549.000 ευρώ και αφορά σε εξωτερικές παραγωγές εκπομπών και σειρών μυθοπλασίας.

Σε μικτές παραγωγές θα κατευθυνθούν τέσσερα εκατ. ευρώ, ενώ για τη μίσθωση προγράμματος– ξένες παραγωγές δηλαδή, σειρές αλλά κυρίως ντοκιμαντέρ- θα επενδυθούν άλλα τεσσερισήμισι εκατ. ευρώ.

Λεφτά στα αθλητικά

Τα περίπου 740.000 ευρώ για την απόκτηση των δικαιώματα (από την ΕΣΑΠ) μετάδοσης των αγώνων βόλεϊ των διοργανώσεων Volley League και League Cup, είναι μόλις το ένα τρίτο του συνολικού ποσού για αθλητικό περιεχόμενο. Το εν λόγω κονδύλι ανέρχεται σε 20.284.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η πρόβλεψη για συμμετοχή της ΕΡΤ σε κινηματογραφικές παραγωγές και παραγωγές ταινιών τεκμηρίωσης ύψους 3.587.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει προγραμματίσει ελάχιστη δαπάνη, σε σχέση με τα έσοδά της, για επενδύσεις το 2022. Συγκεκριμένα, τέσσερα εκατ. ευρώ για τον πάγιο εξοπλισμό δικτύου και οκτώ εκατ. ευρω για υποδομές στην παραγωγή και τα τεχνικά μέσα.

Στόχος, εξάλλου,  είναι η δαπάνη για ΕΡΤικό περιεχόμενο συνολικά να αυξηθεί το 2023 στα 87.570.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας ενώ έχει απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων;  

ΑΝΤ1: Μετά τις γιορτές ξανά στον αέρα οι «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο»

Τα κανάλια στον αστερισμό του «streaming» – Μάχη κυριαρχίας στο (αναπόφευκτο) «υβριδικό» τους μέλλον

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, 525, 2022,ert, 525, 2022