Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο τους στο Ισραήλ; Θα προκαλέσει σφαγή

Σε νέα σχόλια για τον πόλεμο στο Ισραήλ αλλά και στις λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τον τερματισμό της σύγκρουσης προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τις κοινές δηλώσεις με τον αυστριακό καγκελάριο Νεχάμερ, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ, με κύρια αφορμή την κατάρριψη τουρκικού drone στη Συρία, ωστόσο καυτηρίασε τον ρόλο τους στο Μεσανατολικό.

Όπως είπε,

«γιατί αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στο Ισραήλ; Για ποιο λόγο; Τι θα κάνουν; Θα χτυπήσουν την Γάζα με τα μαχητικά τους και θα προκαλέσουν σφαγή;».

Erdogan moments ago: “Why is the US aircraft carrier is coming to Israel? For what?

What will they do? Will they hit Gaza with their warplanes and commit a massacre?”

pic.twitter.com/6QXk5Emg4c

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) October 10, 2023

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα μετά τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Ισραήλ. «Δεν υπάρχει παροχή νερού στη Γάζα αυτή τη στιγμή. Ξέρετε, τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δεν υπάρχει ρεύμα. Ξέρετε τα ανθρώπινα δικαιώματα;», επανέλαβε.

«Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 αμερικανικές βάσεις στη Συρία.Τι κάνουν οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία; Τι γίνεται με αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις. Δεν πρέπει να αξιολογηθούν όλα αυτά;».

«Αλλά δυστυχώς, οι ΗΠΑ καταρρίπτουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας. Όσο η Αμερική καταρρίπτει τα drone μας, η Τουρκία δεν είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ; Μαζί δεν είναι; Πώς το εξηγούμε αυτό; Πώς θα το αξιολογήσουμε αυτό; Όταν μας συμφέρει, είμαστε σύμμαχοι, αλλά όταν μας βολεύει, δεν είμαστε;», είπε ο Ερντογάν.

«Δυστυχώς η Αμερική εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δυστυχώς μετατρέπει αυτά τα μέρη σε λουτρά αίματος, είτε στη Συρία είτε στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν περιμένει να τελειώσει σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεσολαβήσει μια εκεχειρία.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να ανακουφίσουμε την τραγωδία που βίωσε ο λαός της Γάζας και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, γεωγραφικά ενσωματωμένο κράτος της Παλαιστίνης με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Αποκάλυψε ότι θα μιλήσει απόψε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για να συζητήσουν το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ήθελαν να μας σκοτώσουν όλους» λέει 23χρονη που σώθηκε από το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ (Video)

Φρέντι Μπελέρης: Δεν του χορηγείται άδεια ορκωμοσίας – Την Πέμπτη η δίκη του

Αλαλούμ με την αναστολή χρηματοδότησης της ΕΕ στην Παλαιστίνη – Όπισθεν ολοταχώς και «πυρά» κατά του Ούγγρου Επιτρόπου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, ΗΠΑ, Ισραήλ,erntogan, ipa, israil