Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη να συνεχίσουμε τον διάλογο χωρίς τρίτους

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχιστεί ο διάλογος Ελλάδας–Τουρκίας χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, σημειώνοντας ότι στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος, ώστε να επιτευχθούν βήματα προς τη θετική ατζέντα.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε

ότι ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην μεσολαβούν τρίτοι στον μεταξύ τους διάλογο και να γίνεται απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον μηχανισμό διαλόγου και να κάνουμε πιθανά βήματα για μια θετική ατζέντα. Του είπα ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τρίτοι ανάμεσά μας, και να επικοινωνούμε απευθείας μεταξύ μας. Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία ήσυχη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν είπε: «Ένα-ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Βήμα προς «ήσυχο καλοκαίρι»

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Μακρόν δήλωσε ότι ο Ερντογάν συμφωνεί με την αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη

Τζόνσον σε Ερντογάν: Λύση του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία του ΟΗΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα