Ερντογάν: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, ποτέ δεν έχουν ενεργήσει τίμια» (Video)

Επίθεση κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στις συναντήσεις υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν εμπιστεύομαι ή δεν πιστεύω τους Ελληνοκύπριους. Ποτέ δεν έχουν ενεργήσει τίμια» δήλωσε ο Ερντογάν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. «Τώρα έχει πάει πίσω για 2-3 μήνες, αλλά ξανά, δεν πιστεύω ότι θα επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα, επειδή

δεν είναι τίμιοι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι την Μ. Πέμπτη, ο ΟΗΕ και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο απέτυχαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες συνομιλίες σε δύο ή τρεις μήνες.

14χρονο αγόρι συνελήφθη για «προσβολή του Ερντογάν» στα social media

Στο μεταξύ, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα γεγονότα που πιστοποιούν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένας 14χρονος, ο Σερχάτ Τας συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή του Προέδρου Ερντογάν και άλλων πολιτικών» για βίντεο που ανέβασε στα social media.

«Ευτυχώς το παιδί μου δεν έκλεψε, δεν συμμετείχε σε κάποιο επαίσχυντο έγκλημα, συνέλαβαν ένα παιδί 13-14 ετών μόνο και μόνο επειδή μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αξίζουμε αυτήν τη μεταχείριση», είπε ο πατέρας του 14χρονου με δηλώσεις του στα τούρκικα ΜΜΕ.

Μάλιστα, ο πατέρας του 14χρονου τόνισε πως η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο ήταν απλά μια χιουμοριστική πράξη στην οποία είχαν προβεί πάρα πολλοί χρήστες των social media πριν από αυτόν.

«Διέλυσαν την ψυχολογία του παιδιού μου. Το παιδί μου δεν έκλεψε, δεν ενεπλάκη σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα, απλά ανέβασε κάτι στα social media», πρόσθεσε ο πατέρας του 14χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα