Έρευνα: Ένας στους τέσσερις γονείς δεν ξέρει τι κάνει το παιδί του στο διαδίκτυο!

ΕΛΛAΔΑ

Σχεδόν ένας στους τέσσερις γονείς -το οποίο αναλογεί σε ποσοστό 22% - δηλώνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τι βλέπει ή τι κάνει το παιδί του όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα των εταιριών Kaspersky Lab και της B2B International σχεδόν οι μισοί γονείς σε ποσοστό 48% ανησυχούν ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα cyber-bullying.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μόνο το 19% δηλώνει ότι είναι «φίλος» στα κοινωνικά δίκτυα με τα παιδιά του ή τα «ακολουθεί»

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόλις το 39% παρακολουθεί την διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών του.

Επίσης, μόλις το 38% έχει μιλήσει στα παιδιά του για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, γεγονός που θα μπορούσε να αντανακλά έλλειψη αυτοπεποίθησης και κατανόησης.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα παιδιά είναι συχνά απρόθυμα να παραδεχτούν ότι έχουν πέσει θύματα cyber-bullying. Ένας στους τέσσερις γονείς, των οποίων τα παιδιά είχαν παρενοχληθεί στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να το αντιληφθεί.

Η μακροπρόθεσμη συναισθηματική επίδραση του cyber-bullying μπορεί να είναι καταστροφική για τους νέους και οι γονείς πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, ώστε να μπορούν να ενεργήσουν για να το σταματήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 44% των γονέων με παιδιά που είχαν υποστεί cyber-bullying, παρενέβη για να το αποτρέψει, αλλά πάνω από τους μισούς δεν έλαβαν καμία δράση..

διαδίκτυοέρευναπαιδιάcyberbullying
Keywords
Τυχαία Θέματα