Έρευνα: Αυτή είναι η μέγιστη ηλικία που μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος

Τελικά πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος; Μπορεί να υπάρξει ο άνθρωπος των δύο αιώνων; Τι σημαίνει θάνατος σε βαθιά γεράματα και πώς αυτό προσδιορίζεται χρονικά; Ερωτήματα αμείλικτα που μόνο η επιστήμη και η ιατρική – ενδεχομένως και η φιλοσοφία – μπορούν να απαντήσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με διεθνή ομάδα ερευνητών, το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να πιάσει ο άνθρωπος είναι τα 150 χρόνια.

Το όριο αυτό να είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 122 χρόνια και 164 ημέρες που έζησε η Γαλλίδα υπεραιωνόβια Ζαν Λουίζ

Καλμάν, το μακροβιότερο, επιβεβαιωμένα, πρόσωπο στην ιστορία, μέχρι τον θάνατό της το 1997, ή από το μέσο προσδόκιμο ζωής των 80 χρόνων στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η ομάδα των βιολόγων και βιοφυσικών χρησιμοποίησε έναν τεράστιο αριθμό ιατρικών και γονιδιακών δεδομένων – όπως αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων, την απόσταση που καλύπτουν βαδίζοντας καθημερινά, στοιχεία DNA – από δεκάδες χιλιάδες άτομα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Ποιοι παράγοντες που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το iefimerida υπολόγισαν το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου βάσει των προσωπικών του δεδομένων- ανέλυσαν τις πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση των εθελοντών και συμπέραναν ότι το προσδόκιμο ζωής εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες:

Τη βιολογική ηλικία -σε σχέση με το άγχος, τον τρόπο ζωής και τις χρόνιες ασθένειες- και τη φυσική αντοχή, δηλαδή πόσο γρήγορα ένα άτομο ανακάμπτει από τραυματισμούς ή νοσήματα.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι γύρω στα 120 με 150 έτη ζωής ο οργανισμός του ανθρώπου εμφανίζει μια «πλήρη απώλεια» της φυσικής αντοχής, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανακάμψει από μια περιπέτεια υγείας.

«Καθώς μεγαλώνουμε απαιτείται ολοένα και περισσότερος χρόνος για να συνέλθουμε από μια διαταραχή», αναφέρει ο συντάκτης της έρευνας, Τίμοθι Β. Πίρκοφ.

Ειδήσεις σήμερα

Δείξε μου τη… σόλα σου, να σου πω από ποια πόλη ήρθες!

Δίαιτα: Πώς θα χάσεις βάρος μέχρι το καλοκαίρι χωρίς να… πεινάσεις!

Έρευνα: Καλά τα… νέα για όσους τρώνε ζυμαρικά – Ποια ποσότητα είναι η σωστή ανά σερβίρισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα