«Ερείπια σε επιχειρήσεις και εργαζομένους» - Αυστηρή κριτική ΚΙΝΑΛΛ στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό και κορωνοϊό

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

 

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το φιλότιμο των πολιτών που επικαλέστηκε στην τοποθέτησή του.
«Οι Έλληνες, κ. Μητσοτάκη, επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας. Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και συνέχισε: «Καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις

σας δημιουργήσατε σύγχυση». 
Η Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει έστω και τώρα «ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας, με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει όπως και στην αρχή το φιλότιμο των πολιτών και θα ενεργοποιηθεί και πάλι η στάση της ατομικής ευθύνης». 

«Ευθύνη Μητσοτάκη»
Την ίδια στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τις αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση, αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τον συντηρητικό δρόμο του, που δημιουργεί ερείπια σε επιχειρήσεις και εργαζομένους». 
Υποστηρίζει ότι είναι βαθιά συντηρητική επιλογή ο ανασχηματισμός «Σκυλακάκη», όπως τον χαρακτηρίζει, αλλά και οι κατευθύνσεις του πορίσματος Πισσαρίδη, και επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τις πολιτικές που ακολουθεί. 

«Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πια πλήρως ο ίδιος την ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα. Φρόντισε βέβαια να αναβαθμίσει τους δικούς του ανθρώπους, για να ελέγξει απόλυτα τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης» σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 
Στρέφοντας η Χαριλάου Τρικούπη τα βέλη της προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «βλέπει την οικονομία μόνο από τη σκοπιά των ισχυρών, μιλά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, ενώ απουσιάζουν οι πολιτικές για τους πολλούς, τους μικρομεσαίους, τα ασθενέστερα στρώματα, το κοινωνικό κράτος. Στον τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες αγνοούνται, οι ανισότητες θα μεγαλώσουν». 

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «οι πολιτικές για την κοινωνική συνοχή εξαντλούνται σε “κάποιο εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα”, τονίζουν μάλιστα ότι θα φορολογείται. Για τους εργαζομένους επιφυλάσσει πλήρη ευελιξία στις απολύσεις και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όσον αφορά το ΕΣΥ, καμία ενίσχυση των Δημοσίων Νοσοκομείων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές». 

«Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα»
Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, «η ουσία του ζητήματος είναι πως στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας υπάρχουν προκλήσεις και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικές απαντήσεις και όχι άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πολιτικό μάρκετινγκ». 
Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με σκωπτική διάθεση σημείωσε πως «μάλλον το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. πήγε έναν μεγάλο περίπατο». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές, είχε πει πως δεν θα υπάρξουν αναπληρωτές υπουργοί γιατί δεν καταλαβαίνει σε τι εξυπηρετούν, είχε ήδη πολλούς και πρόσθεσε τώρα ακόμα και άλλους».

ΚΙΝΑΛΚυβέρνησηοικονομίαΚορωνοϊόςΠισσαρίδηςIssue: 2137Issue date: 6-8-2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα