Έρχεται το πακέτο ενίσχυσης των εφημερίδων

MEDIA

 

Νέα δέσμευση για διάθεση του πακέτου ενίσχυσης του Τύπου μετά το τέλος της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα. Πρόκειται για το πρόγραμμα το οποίο με δυσκολία ενέκρινε την τελευταία στιγμή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και τις περιφερειακές και εφάρμοσε, ανέστειλε και στη συνέχεια ακύρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση. Η δέσμευση ήταν πως θα υπάρξει νέος νόμος, όπως και έγινε με τον ν. 4674/2020 (Α’ 53), και ως τον Μάρτιο του 2020 θα είχαν δοθεί τα χρήματα,

αλλά στη συνέχεια συνέπεσε η έναρξη της πανδημίας.

Όπως γράφουν οι typologies στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ ο Στ. Πέτσας αναφέρει:  «Το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, καθώς και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αναλογικής μεταχείρισης των επιχειρήσεων αυτών, σύμφωνα με τον αριθμό των εργαζομένων και την τήρηση της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας».

Η σημερινή κυβέρνηση είχε αυξήσει το ύψος της ενίσχυσης στα 7,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από 6 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, το πακέτο για τον επαρχιακό Τύπο ήταν 16 εκατ. ευρώ. Κατά τον υφυπουργό Στέλιο Πέτσα το πρόγραμμα δεν μπορούσε να εφαρμοστεί καθώς δεν υπήρχε ο μηχανισμός που θα έλεγχε ποιες εφημερίδες θα μπορούσαν να επιδοτηθούν. Όταν είχε ληφθεί η απόφαση για το «Μακελειό» ξέσπασε σάλος. Ακολούθησε η συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία λογικά θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της.

εφημερίδεςΤύποςΚυβέρνησηΜΜΕΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα