Έρχεται φόρος… λίπους: Θα αφορά σε… αμαρτωλές συνήθειες – Αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνό, μέχρι και πιτόγυρα

Μετανοείτε, οι αμαρτωλοί: κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιδέα που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την καθιέρωση «φόρου της αμαρτίας» σε ορισμένα προϊόντα.

Τι ακριβώς είπε ο Ά. Γεωργθιάδης; Ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εισηγηγθεί και για την Ελλάδα να εισαχθεί ένας ειδικός φόρος για προϊόντα που έχουν πολύ αλάτι, πολλή ζάχαρη, αλκοόλ, ή για καπνικά προϊόντα,

δηλαδή για προϊόντα που θεωρούνται ανθυγιεινά. Πρόκειται για έναν φόρο κατανάλωσης που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία με σκοπό, αφενός, να μειωθεί η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων από τον πληθυσμό και, αφετέρου, να βρεθεί πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας.

Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα χτυπήσει τα λαϊκότερα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Για παράδειγμα, το φθηνότερο φαγητό που κυκλοφορεί στην αγορά είναι κατά κοινή ομολογία ανθυγιεινό. Και βέβαια, εν μέσω ακρίβειας, η προσθήκη άλλου ενός φόρου είναι καταστροφική για τα νοικοκυριά, ενώ γενικά όταν πρόκειται την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, προτιμάται, όχι η οικονομική επιβάρυνση, αλλά η ενημέρωση και οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης και το μοντέλο «κίνητρα-αντικίνητρα» και όχι μόνο τα αντικίνητρα, όπως αντίστοιχη μείωση φόρων σε προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, κ.λπ.

Ονομάζεται «ο φόρος της αμαρτίας».
Τέλος στα πιτόγυρα αμαρτωλοί
pic.twitter.com/5wXpDRgcsS

— Marka2 (@Marka2free) May 24, 2024

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης για Final Four: Σταθερός στα χρώματα και στο κόμμα και στην ομάδα (Video)

Κουτσούμπας: Τρολάρει τη ΔΑΠ με… παρθενική εμφάνιση στο TikTok – «Καλά από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;» (Video)

Φοιτητικές εκλογές: Η «κόκκινη» πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» για τρίτη χρονιά και… η ΔΑΠ που δεν ξέρει να χάνει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται …, – Αλάτι,erchetai …, – alati