Έρχεται «αφρικανική» κακοκαιρία - Πού θα βρέξει την Πέμπτη (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

H «αφρικανική» κακοκαιρία κινείται νοτιότερα απ’ ό,τι αρχικώς αναμενόταν, γεγονός το οποίο περιορίζει την ένταση των φαινομένων στη νότια Ελλάδα και την Κρήτη.

Νοτιότερα απ’ ό,τι αρχικώς αναμενόταν, κινείται η «αφρικανική» κακοκαιρία, με αποτέλεσμα τα ισχυρά φαινόμενα να περιορίζονται στο Λιβυκό Πέλαγος, μην επηρεάζοντας σημαντικά τη νότια Ελλάδα και την Κρήτη.  

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το πρωί εκδηλώνονται τοπικές βροχές

στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο, οι οποίες από το μεσημέρι είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη, παράλληλα, βροχοπτώσεις αναμένονται στην Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις δύο τελευταίες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Ωστόσο, τα φαινόμενα αποδεικνύονται ασθενέστερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, καθώς το «αφρικανικό» χαμηλό κινείται νοτιότερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Στο μεταξύ, οι άνεμοι στο Αιγαίο - τόσο σήμερα (Τετάρτη) όσο και αύριο (Πέμπτη) - θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις, με την ένταση τους να αγγίζει τα οκτώ μποφόρ.

καταιγίδαΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα