Επτά μήνες κόλαση…

Μέσα στις γιορτινές μέρες του Πάσχα παρακολουθούμε με πολλές (;) ελπίδες τις απόπειρες για μια εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, όμως οι μέρες περνάνε και δυστυχώς η ασύμμετρη, ατελείωτη βαρβαρότητα από την κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζεται χωρίς ορατό τέλος, «αξιοποιώντας» φυσικά τις φανατικές εμμονές της Χαμάς (και όχι μόνον).

Έχουν περάσει επτά μήνες από την ημέρα που η Χαμάς έκανε το άγριο τρομοκρατικό χτύπημα και από τις δηλώσεις του Νετανιάχου για πόλεμο ολοκληρωτικής εξάλειψης της Χαμάς, αλλά το μόνο βέβαιο

είναι ότι ολοκληρωτική εξόντωση αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, που κυριολεκτικά ισοπεδώνεται και έχει μεταβληθεί σε… κρανίου τόπο.

Ποτέ άλλοτε σε τόσο λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα δεν έγιναν τόσες βαρβαρότητες μαζεμένες, που δικαίως αναστατώνουν και εξοργίζουν σε όλο τον κόσμο όσους έχουν ακόμη έστω λίγη ανθρώπινη αλληλεγγύη για όσους βιώνουν μια… πραγματική κόλαση! Δικαιολογημένες οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις, οι ακτιβισμοί στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τώρα σε χώρες της Ευρώπης, που ζητούν να σταματήσει το μακελειό και να βρεθεί άμεσα λύση εκεχειρίας με προοπτική την οριστική λύση των δυο ανεξάρτητων κρατών Ισραήλ – Παλαιστίνης.

Έχουμε ξαναγράψει για τον μεγαλύτερο κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης (που πρόσφατα παρά «κάτι» το «μάζεψαν» επιτόπιοι και διεθνείς παράγοντες), ο οποίος παραμένει μπροστά μας ακριβώς επειδή οι αμοιβαία τροφοδοτούμενοι φανατισμοί και το ατελείωτο αίμα ποτίζουν ήδη βαθιά τους λαούς και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να δούμε τα χειρότερα σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Αυτοί που επιδιώκουν ολική εξαφάνιση του Ισραήλ και αυτοί που επιδιώκουν τη διαρκή… εξορία, εξαφάνιση των Παλαιστίνιων πρέπει να παραμεριστούν πολιτικά από τις θέσεις, τους ρόλους που εκμεταλλεύονται για να σπέρνουν τον εγκληματικό φανατισμό τους.

Είναι ντροπή για τη διεθνή κοινότητα η αδύναμη, ελλιπής και διάτρητη «προσπάθειά» της έως τώρα να κάμψει τις ακραίες δυνάμεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ και να στηρίξει τις δυνάμεις ρεαλισμού, συνεννόησης στους Παλαιστινίους. Οι νέοι, οι φοιτητές που εδώ και εβδομάδες κινητοποιούνται για να τελειώσει η σφαγή νηπίων, αμάχων και να δοθεί μια λύση άμεσα, σώζουν την τιμή όλων μας και μας εγκαλούν δικαίως για τις ολιγωρίες, αφωνίες και τα ατελέσφορα παίγνια.

Ο ανεκδιήγητος και υπόδικος Τραμπ απαίτησε επίμονα, προκλητικά να μπει η εθνοφρουρά στα πανεπιστήμια, ενθυμούμενος τα «κατορθώματά» της στις κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, ξεχνώντας φυσικά τις προτροπές του στις φανατικές ορδές που… μπήκαν στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2021 για να εμποδίσουν την προεδρία Μπάιντεν.

Πολλοί παπαγαλίζοντας διάφορα περί αντισημιτισμού προσπαθούν να αμαυρώσουν τις κινητοποιήσεις, όμως είναι τόσο προφανής ο προπαγανδιστικός φανατισμός τους, ώστε δεν «πιάνει» τόπο, παρά και την υποστήριξη ακραίων κύκλων του σιωνισμού. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το σημερινό μέγεθος της συνεχιζόμενης κόλασης για πολλά εκατομμύρια συνανθρώπους μας είναι «καταδικασμένοι» να… επιβιώνουν (;) απλά μέσα στις ατομικές «φούσκες» τους, που θα… σκάνε απότομα όταν βρεθούν οι ίδιοι (ελπίζω όχι) σε εκρηκτικές καταστάσεις όπου γης.

Στην παρούσα κατάσταση κάθε καθυστέρηση, κάθε χαμένη προσπάθεια, κάθε μικρό παίγνιο συμφερόντων που δεν δίνει αποφασιστική, ειρηνευτική διέξοδο στην κόλαση της Γάζας υπονομεύει, είτε το βλέπουμε είτε όχι, την ειρήνη ευρύτερα στην περιοχή μας και στον κόσμο.

Όχι, δεν ξεχνάμε και τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα στην πολύπαθη Ουκρανία, όπου ο νεοτσάρος «γιορτάζει» την απολυταρχία του (και την… αντιφασιστική νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) με βομβαρδισμούς και στο Κίεβο και απειλές για χρήση πυρηνικών, αλλά αυτή την ώρα πρώτα χρειάζεται ο τερματισμός της εξωφρενικά πολύνεκρης τραγωδίας στη Μ. Ανατολή…

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικό κόστος και αποχή: Συνέπειες από τη μη ταυτόχρονη διεξαγωγή ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών     

Η «Μαίρη Παναγιωταρά» για την Eurovision

Από τις ευχές στα «καθρεφτάκια» για εκλογείς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επτά,epta