Επιτέθηκε σε Ισραηλινούς, τους γκρέμισαν το σπίτι και Παλαιστίνιοι συγκέντρωσαν μέσα σε 2 μέρες 60.000 δολάρια

ΚΟΣΜΟΣ

Σε έναν έρανο που οργάνωσαν Παλαιστίνιοι στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 60.000 δολάρια, τα οποία θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της οικίας της οικογένειας Χαλαμπί, την οποία κατεδάφισε το Ισραήλ καθώς ένας από τους γιους της οικογένειας σκότωσε δύο Ισραηλινούς πολίτες, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μοχάναντ Χαλαμπί, ένας φοιτητής ηλικίας 19 ετών, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι δύο Εβραίους στην κατεχόμενη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού πέσει νεκρός από τις

σφαίρες των ισραηλινών αρχών την 3η Οκτωβρίου. Επρόκειτο για την πρώτη επίθεση εναντίον Ισραηλινών αυτού του είδους.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ο Χαλαμπί ήταν στέλεχός της και πολλοί Παλαιστίνιοι τον εκθειάζουν πλέον ως ένα σύμβολο της νέας αντιπαράθεσης που μαίνεται αυτή τη στιγμή με τους Ισραηλινούς, κατά τη διάρκεια της οποίας 149 Παλαιστίνιοι και 23 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το Σάββατο την οικία των Χαλαμπί στο χωριό Σούρντα, κοντά στη Ραμάλα. Σύντομα διοργανώθηκε ένας έρανος με στόχο την ανοικοδόμηση της κατοικίας, μια πρωτοβουλία αυθόρμητη και ανεξάρτητη από την Παλαιστινιακή Αρχή και οποιοδήποτε παλαιστινιακό κόμμα, υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

«Σε διάστημα δύο ημερών, συγκεντρώσαμε 60.000 δολάρια» δήλωσε ο Μόρσι Άμπου Γκουέιλα, συντονιστής της εκστρατείας, ενώ βρισκόταν μπροστά από μια διάφανη κάλπη που έχει τοποθετεί σε μια πλατεία στο κέντρο της Ραμάλας.

Πολλοί δώρισαν επίσης οικοδομικά υλικά, προσέθεσε ο Άμπντελ Κάριμ Αμπού Αρκούμπ, εκπρόσωπος της εκστρατείας, ενώ περαστικοί έσπευσαν να προσφέρουν χαρτονομίσματα ισραηλινών σέκελ, δηναρίων Ιορδανίας, δολαρίων και ευρώ, σε μια κάλπη πάνω στην οποία αναγράφεται:

«Ο Μοχάναντ Χαλαμπί, ο οποίος πυροδότησε την Ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ».

Στα χαλάσματα του σπιτιού του, ο Σαφίκ Χαλαμπί, ο πατέρας του Μοχάναντ Χαλαμπί, ευχαρίστησε «τον παλαιστινιακό λαό που βοήθησε».

Οι ισραηλινές αρχές όχι μόνο κατεδάφισαν το σπίτι του, επιπλέον του απαγόρευσαν να το ξαναχτίσει στο ίδιο σημείο, είπε ο ίδιος.

«Ακόμα κι αν ο κατακτητής δεν το θέλει αυτό, θα στήσω μια σκηνή εδώ και θα επιστρέψω στη γη μου μαζί με τα παιδιά μου», είπε.

ΙσραήλΠαλαιστίνησπίτιHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα