Επιμένουν ΔΗΣΥ-Ποτάμι: Φέρτε στη Βουλή τα στοιχεία για τη φορο-λοταρία

Πολιτική

Παρά την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη λοταρία των αποδείξεων, ΔΗΣΥ και Ποτάμι επιμένουν στις καταγγελίες τους για τον τρόπο διεξαγωγής της και φέρνουν το ζήτημα στη Βουλή με σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΣΥ τονίζει ότι «με "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" απαντά το υπουργείο Οικονομικών στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις που έκανε το Ποτάμι για τη λοταρία των αποδείξεων. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραθέτουν τους τίτλους των φορέων

που συνεργάζονται για να συγκεντρωθούν οι ηλεκτρονικοί λαχνοί και για να γίνει η κλήρωση.

Το πρόβλημα όμως δεν βρίσκεται στους τίτλους – αν και δεν καταλαβαίνουμε τι είδους εποπτεία και με ποιόν, ασκεί το υπουργείο Παιδείας, όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών για να μας … καθησυχάσει. Το πρόβλημα βρίσκεται στα αποτελέσματα. Tο Ποτάμι και η ΔΗΣΥ ξαναρωτάνε πως είναι δυνατόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι να μετέχουν σε 11 κληρώσεις και από αυτούς 29 να κερδίζουν δύο φορές και 4 να κερδίζουν τρεις φορές. Οι μαθηματικοί και στατιστικοί λένε ότι είναι αδύνατον.

Μπορεί η χώρα με την απέραντη συμβολή του υπουργείου Οικονομικών να ζει μια παραζάλη και να έχουν ανατραπεί κανόνες και αρχές, αλλά ο νόμος των πιθανοτήτων δεν αλλάζει. Θα επιμείνουμε λοιπόν. Το υπουργείο να δώσει τώρα συγκεκριμένα στοιχεία για τις κληρώσεις. Πώς συγκεντρώνονται οι λαχνοί, πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική κληρωτίδα, ποια πρόσωπα και με ποιες ιδιότητες εμπλέκονται στην όλη πορεία και ποιος πιστοποιεί τις διαδικασίες και με τι ελέγχους. Το Ποτάμι ΚΑΙ Η ΔΗΣΥ κατέθεσαν από κοινού σχετική ερώτηση στην Βουλή. Οι εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν μπορεί να εμπαίζονται, απαιτούν διαφάνεια και αξιοπιστία».

ΔΗΣΥΤο ΠοτάμιΒουλήφορο-λοταρίααποδείξειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα