Επικοινωνιακό λίφτινγκ

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης της εικόνας που έχει η κυβέρνησή του στους πολίτες, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι τα μαντάτα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα άσχημα. Όπως λέγεται, ενώ έχει καεί όλο το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, ο μοναδικός που φαίνεται να αντέχει στους «χειμάρρους των λαθών» του κυβερνητικού επιτελείου είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Έτσι το επικοινωνιακό επιτελείο του αποφάσισε να επικεντρώσει όλες τις κινήσεις γύρω από τον Μητσοτάκη, με την ελπίδα

ότι με την πάροδο των ημερών οι ευθύνες για την κακή κατάσταση της κυβέρνησης δεν θα μετακυλιστούν και στον πρόεδρο της κυβέρνησης. Άλλωστε η λάσπη και τα ποτάμια νερού που συμπαρέσυραν τις ζωές των ανθρώπων και τις περιουσίες τους έθαψαν κάτω από τα μπάζα και το επιτελικό κράτος, για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κάνει προεκλογικά πολλές αναφορές και είχε πάρει άλλες τόσες δεσμεύσεις σχετικά με την αναμόρφωσή του.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν μάλιστα ότι η αγωνία που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι μήπως η δυσφορία των πολιτών καταγραφεί και στις αυτοδιοικητικές κάλπες, τη στιγμή μάλιστα που όλοι στην κυβέρνηση θεωρούσαν ότι η Ελλάδα θα βαφτεί μπλε. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε δύο φορές την πλημμυρισμένη Θεσσαλία – παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των συνεργατών του – και πήγε και στον Έβρο, όπου πριν από λίγο καιρό καιγόταν για 16 ολόκληρες ημέρες το δάσος της Δαδιάς.

«Τρέχει μόνη της και βγαίνει δεύτερη»!

Για την ιστορία πάντως να θυμίσουμε ότι ογδόντα μόνο ημέρες έχουν περάσει από τη συντριπτική νίκη της Ν.Δ. Κανείς το βράδυ των εκλογών δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ξεκινούσε τόσο άσχημα και με τόσα προβλήματα. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούσαν μάλιστα ότι, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα έπαιζε μόνη της, χωρίς να έχει απέναντι τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Σήμερα, μετά τα τελευταία γεγονότα, τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν αλλάξει αντίληψη και με καυστικό τρόπο επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση τρέχει μόνη της και βγαίνει δεύτερη». Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το υψηλό ποσοστό που πήρε στις εκλογές η Ν.Δ. έχει γίνει μπούμερανγκ, καθώς ένα κομμάτι του κυβερνητικού επιτελείου κάθισε επάνω στις δάφνες της αυτοδυναμίας θεωρώντας ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν καθώς έχουν νωπή εντολή.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι κάποιοι υπουργοί δεν έχουν ακόμα επιλέξει τους στενούς τους συνεργάτες, τους ανθρώπους δηλαδή που με τη γνώση και την εμπειρία τους θα μπορέσουν θα δώσουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Το παράθυρο που έκλεισε

Η κατάσταση αυτή άλλωστε οδήγησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει ένα… παράθυρο ανασχηματισμού, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχει καταγράψει αρρυθμίες και κενά και σε άλλα υπουργεία, πέρα από αυτά που εμπλέκονται με την κατάσταση στη Θεσσαλία, το οποίο έκλεισε πολύ γρήγορα.

● Τα πρώτα σύννεφα στην κυβέρνηση φάνηκαν όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επιτέθηκε σε ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. – από το βήμα των προγραμματικών δηλώσεων.

● Ακολούθησε η αποπομπή του Νότη Μηταράκη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διότι, ενώ καιγόταν η Ρόδος, αυτός βρισκόταν σε διακοπές. Φυσικά ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί στο στόχαστρο του πρωθυπουργού τόσο για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας όσο και για το έφιππο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Αποκαρδιωτική εικόνα

Η εικόνα της κυβέρνησης στο θέμα των πυρκαγιών ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, καθώς η χώρα κάηκε από τη μία άκρη στην άλλη. Η φωτιά στη Ρόδο έκαιγε για 12 ολόκληρες ημέρες και στη Δαδιά για 16. Οι καμένες εκτάσεις προκαλούν πραγματικό δέος, η οικονομική καταστροφή αγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ η οικολογική καταστροφή θεωρείται ανυπολόγιστη. Αν μάλιστα σε αυτό το σκηνικό συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι έπιασαν φωτιά και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο, τότε η κατάσταση, πέρα από αποκαρδιωτική, είναι και επικίνδυνη.

Η κακοκαιρία «Daniel», που μετέτρεψε τον θεσσαλικό κάμπο σε μια απέραντη λίμνη, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, σπίτια και καλλιέργειες και ήδη «μετράει» 15 νεκρούς.

Ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε τουλάχιστον για δύο εικοσιτετράωρα να παρακολουθεί τα γεγονότα, ενώ ήταν τέτοιος ο αποσυντονισμός του αρμόδιου υπουργείου ώστε έκανε δύο μέρες να κινητοποιήσει τον στρατό. Αποκαλύφθηκε ακόμα ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν δρομολογηθεί μετά τον «Ιανό» το 2020 δεν προχώρησαν όπως έπρεπε, παρ’ ότι είχαν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε ακόμα την παρέλαση των ναζιστών από την Κροατία, οι οποίοι ανενόχλητοι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και δολοφόνησαν έναν άτυχο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Μέσα σε όλο αυτό το τοπίο η ακρίβεια καλπάζει, με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να υφίστανται ένα διαρκές ροκάνισμα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη βιντεοσκοπημένη δολοφονία από εργαζόμενους σε επιβατικό πλοίο ενός 36χρονου άνδρα, του Αντώνη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να πηδήξει στον κατεβασμένο καταπέλτη την ώρα που το πλοίο ξεκινούσε για Κρήτη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιχείρησε έναν ακραίο συμψηφισμό του θύματος με τους θύτες τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη παρακολουθούσε ξανά και ξανά τα βίντεο που έδειχναν τη στιγμή του θανάτου του άτυχου νέου. Η ιστορία αυτή έφερε άλλωστε και την παραίτηση του Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας…

Διαβάστε επίσης:

Μόνο ανήφορος για την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Αντίστροφη μέτρηση για γερά νεύρα

Σταϊκούρας: Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σάββατο η εθνική οδός  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνιακό,epikoinoniako