Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή – Καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν τη χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

α) τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),

β) τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),

γ) μέχρι και τις μεσημβρινές

ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

δ) κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Υπενθυμίζεται ότι και το Σάββατο η κακοκαιρία έπληξε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, εικόνες χάους στη Θεσσαλονίκη με την καταιγίδα να έχει προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες, ενώ το ρέμα της Πολίχνης παρέσυρε φερτά υλικά ακόμη και αυτοκίνητα.

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας βρέθηκε το Σάββατο και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να καταθέτουν αιτήματα προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Χαλκιδική, και συγκεκριμένα στην περιοχή Διονυσίου, στιγμές τρόμου έζησε οδηγός όταν ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το όχημα στο οποίο επέβαινε. Ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημά του χωρίς να κινδυνεύσει.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση στην Κω: «Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν» (Video)

Έβρος: 37 άτομα σε νησίδα, ανάμεσά τους και παιδιά

Εξαφάνιση στην Κω: Χωρίς την κάρτα sim βρέθηκε το κινητό της Αναστάζια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιδείνωση, Κυριακή – Καταιγίδες,epideinosi, kyriaki – kataigides