Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS
Ο ΟΠΑΠ εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ επιχειρηματιών και στελεχών της αγοράς
Mία νέα πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ επιχειρηματιών και στελεχών της αγοράς σχετικά με την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εγκαινίασε το πρώτο ΟΠΑΠ Forward TALKS, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου
Δυναμικό παρών έδωσαν ιδρυτές και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, μέντορες και στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, στελέχη του ΟΠΑΠ και της Endeavor Greece, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το θετικό αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στην ελληνική οικονομία, μέσα από τα success stories μικρομεσαίων εταιρειών του προγράμματος, που αύξησαν την ανταγωνιστικότητά τους και αναπτύχθηκαν. Επιπλέον, οι επιχειρηματίες έδωσαν τη δική τους οπτική σχετικά με τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό, τη σημασία της επιτυχίας, την αλλαγή κουλτούρας στις εταιρείες, τις στρατηγικές συνεργασίες και την έννοια της προσιτής πολυτέλειας.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του ΟΠΑΠ Forward TALKS:
«Ο δικός σου ορισμός της επιτυχίας» από την Ελευθερία Ζούρου, Ιδρύτρια της εταιρείας Doctoranytime«Προσιτή πολυτέλεια: Όταν η ενσυναίσθηση και η διαίσθηση βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής σας» από την Άννα Μαρία Μαζαράκη, Ιδρύτρια της εταιρείας Άννα Μαρία Μαζαράκη«Η επιτυχία στον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη βασίζεται στη δύναμη της ομαδικότητας» από τον Γιώργο Τρακάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Endless«Πώς η αλλαγή κουλτούρας μπορεί να οδηγήσει μια εταιρεία από το χείλος της χρεοκοπίας στην κορυφή της αγοράς» από τον Αρμόδιο Γιαννίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vitex«Η πολλά υποσχόμενη επόμενη μέρα μιας εξαγοράς δεν προκαλεί φόβο αλλά αποτελεί έμπνευση» από τον Αναστάση Στοφόρο, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της NutreeJan Karas: «Οι εταιρείες πρέπει να είναι ευέλικτες, ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά»
Κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Μεταμορφώνοντας τις εμπειρίες: Προκλήσεις και ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον υβριδικών πελατών», ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas.
«Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους πελάτες, οι οποίοι είναι οδηγοί της αλλαγής και της εξέλιξης. Βρίσκονται στο επίκεντρο της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να τους κάνουμε χαρούμενους, και αυτή είναι η ουσία όσων κάνουμε, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η ικανότητα να εντοπίζουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών και να τις υπηρετούμε είναι το κλειδί για την ανάπτυξη. Σήμερα, οι πελάτες αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες. Οι εταιρείες πρέπει να είναι ευέλικτες, ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να εξελίσσουν τις στρατηγικές τους και να προσφέρουν διακριτές εμπειρίες στους πελάτες, τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Κάρας.
Οδυσσέας Χριστοφόρου: «81 επιχειρήσεις στον δρόμο της επιτυχίας μέσω του ΟΠΑΠ Forward»
Στα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι συμμετέχουσες εταιρείες στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward αναφέρθηκε, στην ομιλία του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου. «Tο ΟΠΑΠ Forward “αγκαλιάζει” δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ενισχύει, παρέχοντάς τους εργαλεία για να αναπτυχθούν και να προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας, σε ταλαντούχους εργαζόμενους. Από τo 2016, 81 επιχειρήσεις από 7 διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας έχουν βρει τον δρόμο τους προς την επιτυχία. Με νέες στρατηγικές, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, οι εταιρείες του ΟΠΑΠ Forward έχουν αυξήσει τον τζίρο τους κατά 635 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 3.500 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και πάνω από 25.000 έμμεσες. Δεν μιλάμε για απλούς αριθμούς – μιλάμε για το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward», τόνισε ο κ. Χριστοφόρου.
Το διεθνές επιχειρείν στο τραπέζι του ΟΠΑΠ Forward TALKS
Στο πρώτο ΟΠΑΠ Forward TALKS συμμετείχαν, επίσης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε διεθνές επίπεδο, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις αναπτυξιακές στρατηγικές που ακολουθούν.
Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο Bill Karnazes, Chief Services Officer & General Manager of Corporate Services στον Όμιλο Viohalco και ο Μάρκος Βερέμης, Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, οι οποίοι ανέπτυξαν τη θεματική “Scaling SMEs and gapping the diaspora opportunity”.
Επιπλέον, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, Ιδρυτής και CEO της Matternet, και ο Απόστολος Κουμαρίνος, Ιδρυτής των theSPEAKERS, εμβάθυναν στη θεματική “Autonomous Drone Delivery: Building the Company that Shaped an Industry”.
Ουσιαστική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η διοργάνωση ΟΠΑΠ Forward TALKS αναμένεται να συνεχιστεί με νέες θεματικές ενότητες και συμμετοχές, ενισχύοντας τον διάλογο γύρω από τον ρόλο της επιχειρηματικότητας ως βασικού μοχλού προόδου και ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, συμβάλλει καθοριστικά το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιεί ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με την Endeavor Greece. Tο πρόγραμμα υποστηρίζει συνολικά 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από εξωστρεφείς και ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντάς τους τεχνογνωσία και συμβουλευτική υποστήριξη για να αναπτυχθούν, να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε ο Ανδρέας Μαρτίνης του “Ερυθρού Σταυρού” και “Ερρίκος Ντυνάν”
- Έρχεται η νέα γέφυρα 811 μέτρων που θα ενώνει Ελλάδα και Τουρκία – Πού θα γίνει
- Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή, είπε ο Λοβέρδος στη δίκη των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis
- Η ανακάλυψη χρυσού δαχτυλιδιού 2.300 χρόνων αναζωπυρώνει ερωτήματα για την Κιβωτό της Διαθήκης
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ανταποκρινόμαστε στην πρωτοβουλία του Δ. Κουτσούμπα για τη Γάζα
- Δανία: Στα 70 χρόνια από το 2040 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης
- Απεργία 48 ωρών στα ταξί: Πότε τραβούν χειρόφρενο
- Λούκα Μόντριτς: Αποχωρεί μετά από 13 χρόνια από τη Ρεάλ Μαδρίτης - Δεν ήθελα να έρθει αυτή η στιγμή
- Κρατούμενος στη Λάρισα χτύπησε φύλακες – Έκανε μπάνιο και ζήτησε να πάει δίπλα σε συγκεκριμένο φυλακισμένο
- Επεισοδιακή καταδίωξη από το Π. Φάληρο στην Αγία Βαρβάρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Και η Γερμανία θέλει ακόμα πιο ισχυρό στρατό – Ο Μερτς λέει «ναι» στο 5% για τις αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ
- Καμίνια: Οδηγός ΙΧ πέρασε με κόκκινο, παρέσυρε 3 άτομα και έγινε καπνός
- Καραθανασόπουλος κατά Χαρίτση: «Ήρθε με ύφος χιλίων καρδιναλίων»
- ΝΑΤΟ: Μέσα σε ένα νορβηγικό βουνό, οι σύμμαχοι εκπαιδεύονται για πόλεμο στην Αρκτική (video)
- David Duchovny: Ο Μόλντερ των X-Files παντρεύτηκε μετά από 6 χρόνια σχέσης
- Λοβέρδος: Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή – Έπρεπε να τον μηνύσω
- «Οι γυναίκες της Κνωσού»: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή της COSMOTE TV για τη ζωή των Μινωιτών
- Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS
- «Καρφιά» Μέρκελ κατά Μερτς για το μεταναστευτικό: Κίνδυνος να καταστραφεί η Ευρώπη από μονομερείς πολιτικές (Video)
- Θρίλερ στη Ραφήνα: Νεκρός εντοπίστηκε 41χρονος σε αμπελώνα – Φέρει τραύμα από όπλο – Τι εκτιμούν οι Αρχές

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS
- «Οι γυναίκες της Κνωσού»: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή της COSMOTE TV για τη ζωή των Μινωιτών
- Πέθανε ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» και «Ερρίκος Ντυνάν»
- Γεραπετρίτης: «Η προστασία των αμάχων δεν είναι προαιρετική, είναι νομική υποχρέωση» – Κοινή δήλωση 80 κρατών μελών του ΟΗΕ
- Η Protergia χορηγός του Release Athens Festival 2025
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή λόγω ποδηλατικού αγώνα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Λοβέρδος: Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή – Έπρεπε να τον μηνύσω
- Καραθανασόπουλος κατά Χαρίτση: «Ήρθε με ύφος χιλίων καρδιναλίων»
- Καμίνια: Οδηγός ΙΧ πέρασε με κόκκινο, παρέσυρε 3 άτομα και έγινε καπνός
- David Duchovny: Ο Μόλντερ των X-Files παντρεύτηκε μετά από 6 χρόνια σχέσης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- OPEN Τώρα! 22/05/2025
- Διεθνής αποστολή εμπορικών ακολούθων ανιχνεύει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ξεκινώντας από τον Έβρο
- Live η ομιλία του Γ. Γεραπετρίτη στη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ανταποκρινόμαστε στην πρωτοβουλία του Δ. Κουτσούμπα για τη Γάζα
- Γιαννόπουλος για Σάττι: Στη Eurovision εκπροσωπούμε μια χώρα, δεν είμαστε υπουργοί Εξωτερικών
- Πέθανε ο Ανδρέας Μαρτίνης – Είχε διατελέσει πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν
- Κορωνοϊός: 2 νεκροί σε μία εβδομάδα - 50 εισαγωγές σε Νοσοκομεία
- Φάμελλος για τη Γάζα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόταση για ομιλία Μαχμούντ Αμπάς στη Βουλή
- Άσθμα και εποχικές αλλεργίες: Πώς να προστατευθείτε την άνοιξη από τις κρίσεις δύσπνοιας
- Ογδόντα κράτη απαιτούν προστασία των αμάχων στις ένοπλες συγκρούσεις