Έπεσε ελικόπτερο στον Γαλατά - «Δεν υπάρχουν επιζώντες» λέει ο δήμαρχος Γαλατά (Photos-Video)

Χωρίς ρεύμα ο ΠόροςΕΛΛAΔΑ

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά από πτώση ελικοπτέρου στον Γαλατά Τροιζηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στο ελικόπτερο, ενώ βρισκόταν στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά.

Αγωνία επικρατεί για την τύχη των επιβατών, οι οποίοι αναζητούνται.  Δύο

Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Ο δήμαρχος Γαλατά Κώστας Καραγιάννης δήλωσε στο One Channel ότι ήταν τρεις οι επιβαίνοντες και πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατα πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο σπεύδουν έξι πλωτά σκάφη του Λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Μάλιστα, στο σημείο έχουν ήδη βουτήξει τρεις δύτες και συλλέγουν συντρίμμια του ελικοπτέρου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Χωρίς ρεύμα ο Πόρος

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

 

ελικόπτερογαλατάςΤροιζηνίαέκρηξηΠόροςπτώσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα