Επεισόδια στην Ειδομένη: Οι Σκοπιανοί έριξαν δακρυγόνα σε πρόσφυγες (Photos)

ΕΛΛAΔΑΚΟΣΜΟΣ

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι η Ειδομένη.

Πριν από λίγο, οι Σκοπιανοί έριξαν δακρυγόνα σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν για τα κλειστά σύνορα συγκεντρωμένοι στην ουδέτερη ζώνη.

Οι περισσότεροι ήταν μικρά παιδιά και γυναίκες.

Οι Σκοπιανοί πίσω από το φράχτη τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ομάδα 100 και πλέον προσφύγων - ανάμεσα τους και πολλά παιδιά βρίσκονται την τελευταία ώρα στην ουδέτερη ζώνη πραγματοποιώντας για ακόμη μια φορά παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας

να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αρχές των Σκοπίων αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία των προσφύγων που διαπραγματεύονταν μαζί τους να φύγουν ειρηνικά, ωστόσο, πριν λίγο άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους δακρυγόνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες.

Να σημειωθεί ότι από χθες κυκλοφόρησε φυλλάδιο που παρακινούσε πρόσφυγες και μετανάστες του καταυλισμού της Ειδομένης να περάσουν σήμερα τα σύνορα.

Οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας στην περιοχή βρίσκονται σε εγρήγορση, ωστόσο, αποσυνδέουν τη συγκέντρωση από φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που μοιράστηκε χθες από αγνώστους, καλώντας τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών.

***Οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι της ρεπόρτερ Μαριάννας Καρακουλάκη που βρίσκεται στην περιοχή

ΕιδομένηεπεισόδιαπρόσφυγεςΜετανάστεςσύνοραΣκόπιαφράχτηςδακρυγόναHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα