Εντυπωσιάζει η πανοραμική έγχρωμη εικόνα του πλανήτη Ερμή (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η φασματική ανάκλαση της ηλιακής ενέργειας που καταγράφεται στην επιφάνεια του πλανήτη Ερμή, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA και προκάλεσε δέος.

Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο, αλλά και ο μικρότερος του ηλιακού συστήματός μας, από τη στιγμή που ο Πλούτωνας έχει υποβιβαστεί σε πλανήτη-νάνο. Έτσι, στην επιφάνειά του η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 400 βαθμούς Κελσίου.

Η NASA λοιπόν δημοσίευσε την Τετάρτη (06/05) μια πανοραμική εικόνα

του πλανήτη Ερμή και μάλιστα έγχρωμη, εντυπωσιάζοντας τους χρήστες του διαδικτύου.

    
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.         

 Zone out for a second This hypnotic video is actually a global color map of Mercury's surface, created by mosaicking thousands of sets of images obtained by the MESSENGER spacecraft's Wide Angle Camera. The vibrant colors are related to the variations in how much of the Sun's energy its surface reflects at specific wavelengths, a concept called spectral reflectance. Credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington #nasa #space #Mercury #solarsystem #spaceexploration

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa) στις 6 Μάι, 2020 στις 1:59 μμ PDT

Η NASA εξηγεί ότι τα φωτεινά χρώματα αντιπροσωπεύουν το άθροισμα της ηλιακής ενέργειας που αντανακλάται από την επιφάνεια του Ερμή λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα μήκη κύματος. Ακόμα, στη δημοσίευση διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τη λεγόμενη «φασματική ανάκλαση». 

Η εικόνα ελήφθη από το ρομποτικό σκάφος της NASA, Messenger, που περιστράφηκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή μεταξύ του 2011 και του 2015.

Ο στόχος της αποστολής ήταν να πραγματοποιήσει μια πλήρη χαρτογραφία του πλανήτη, να μελετήσει τη χημική σύνθεση της επιφάνειάς του και της εξώσφαιράς του, τη γεωλογική του ιστορία, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του πυρήνα του, καθώς και την προέλευση του μαγνητικού πεδίου του.

NASAΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΜΗΣεικόναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα