Ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αρτέμης Σώρρας

ΕΛΛAΔΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τόσο ο Αρτέμης Σώρρας όσο και άλλα έξι άτομα για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.

Ο επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις" καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Οι άλλοι έξι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες και χρηματική ποινή 1000 ευρώ με αναστολή. να σημειωθεί ότι ένας μόνο αθωώθηκε και η ποινή του γίνεται εξαγοράσιμη.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Άρης Ροζάκης, καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ηρακλείου στην Εισαγγελία για τη δράση του προέδρου της "Ελλήνων Συνέλευσις".

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, υπήρχαν πολλοί πολίτες που έκαναν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως λένε.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της δικής λόγω δεδικασμένου.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο εναντίον του Σώρρα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο απολογητικό υπόμνημά του είχε επιμείνει ότι διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της στις ανακριτικές αρχές, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει για τις προθέσεις του, καθώς αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών αλλά και πλημμέληματικών κατηγοριών, στο υπόμνημά του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων τα οποία μπορούν να ... σώσουν την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση!

Οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για τη δίκη

Ελλήνων ΣυνέλευσιςΑρτέμης ΣώρραςΔικαστήριοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοχος, Αρτέμης Σώρρας,enochos, artemis sorras