Ενοχή του Χ.Τομπούλογλου πρότεινε η Εισαγγελέας -«Πλεκτάνη» από το γραφείο του Σαμαρά καταγγέλλει ο ίδιος

ΕΛΛAΔΑ

Την ενοχή του πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Τομπούλογλου για την υπόθεση χρηματισμού του από διαφημιστική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2013, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχθεί τους ισχυρισμούς Τομπούλογλου περί «πλεκτάνης» που στήθηκε σε βάρος του από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

επειδή ο ίδιος ανήκε «στο περιβάλλον της Ντόρας».

Κατά την εισαγγελική πρόταση, «αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία η ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου» στην υπόθεση εκβίασης, όπως επίσης και η ενοχή του συνεργάτη του, Χρήστου Τριανταφύλου. Η εισαγγελέας έκρινε πως πρέπει να απαλλαγεί ο τρίτος κατηγορούμενος, ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία, η δίκη για την υπόθεση του χρηματικού ποσού των 25 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να ζητούσε ο επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων από διαφημιστική εταιρία, ολοκληρώνεται με την εισαγγελέα Έδρας να δηλώνει απολύτως πεπεισμένη για την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου ζήτησε ποσό ύψους 25.000 ευρώ από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Τομπούλογλου, φέρεται να απειλούσε ουσιαστικά την διαφημιστική να του καταβάλει τα χρήματα, ώστε να μην την κηρύξει «έκπτωτη» από το έργο που είχε αναλάβει.

Κατά την εισαγγελέα έδρας, ο κ. Τομπούλογλου πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς, όπως τόνισε στην αγόρευση της, τόσο από μαρτυρικές καταθέσεις, όσο και από υλικό που καταγράφηκε πριν την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του, «αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου, ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία, να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Για τον Χρήστο Τριανταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου, η εισαγγελική πρόταση είναι να κηρυχθεί ένοχος για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, απέδωσε την υπόθεση σε πλεκτάνη εκπορευόμενη από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά : «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!».

Για το ποσό των 25.000 ευρώ, ανέφερε πως επρόκειτο για «χορηγία που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο» ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία.

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι. «Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» τόνισε ο Στέφανος Μιχαλάκος. Ο Χρήστος Τριανταφύλλου αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με όσα καταλογίζονται στον κ. Τομπούλογλου και υποστήριξε πως ήταν μαζί του όταν συνελήφθησαν και οι δύο, γιατί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου φοβόταν μην τον ληστέψουν και του είχε ζητήσει να τον συνοδέψει, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει οτιδήποτε για παράνομη πράξη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

ΤομπούλογλουδίκηνοσοκομείοΕισαγγελέαςενοχήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα