Ένας χρόνος χωρίς τον Άλαν (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του σπουδαίου Βρετανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Άλαν Ρίκμαν ο οποίος «έφυγε» στις 14 Ιανουαρίου του 2016. Ο Ρίκμαν στις 21 Φεβρουαρίου 1946, στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου και απεβίωσε λίγες εβδομάδες πριν γίνει 70 ετών ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο καταξιωμένος Βρετανός ηθοποιός βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα το 1996 για την ταινία του «Ράσπουτιν», χωρίς ωστόσο να λάβει ποτέ το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ.

Στην φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνονται πολλές και αγαπημένες ταινίες μικρών και μεγάλων, με τον Ρίκμαν να έχει συνήθως τον ρόλο του «κακού» σε αυτές...

Από τον ρόλο του Ρώσου τρομοκράτη Κρούμπερ στην ταινία Die Hard, στον ρόλο του Σερίφη του Σέργουντ στον Ρομπέν των Δασών, μέχρι τον Σέβερους Σνέιπ στις ταινίες του «Χάρι Πότερ» και του δικαστή στον« Φονικό Κουρέα της Οδού Φλίντ»ο Άλαν Ρίκμαν έγινε ο αγαπημένος «κακός» πολλών στο Χόλιγουντ.

Στον αντίποδα οι ρόλοι του στις ταινίες «Truly Madly Deeply», ο ρόλος του ως Συνταγματάρχης Μπράντον στην ταινία «Λογική και Ευαισθησία», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έμμα Τόμσον και την Κέιτ Γουίνστλετ, ο ρόλος του στην ταινία «Dogma» ως αρχάγγελος Γαβριήλ, ο ρόλος στην χριστουγεννιάτικη ταινία «Love Actually» και τον ρόλο του Αβέσαλωμ στην «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», αποτελούν απόδειξη πως ο Αλαν Ρίκμαν ποτέ δεν εφησύχασε και πάντα έψαχνε ρόλους που θα τον έκαναν να εξελύσσεται υποκριτικά και να μην ερμηνεύει πάντα τον ίδιο χαρακτήρα.

Αν κάποιος μελετήσει προσεχτικά του ρόλους του θα δει πως, ακόμα και οι «κακοί» του Ρίκμαν δεν είναι οι ίδιοι. Καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, ενώ είναι γνωστό πως ήταν ο μόνος ηθοποιός των ταινιών «Χάρι Πότερ» ο οποίος γνώριζε εξαρχής το «μυστικό» του Σέβερους Σνέιπ, κάτι που τον βοήθησε να ερμηνεύσει τον ρόλο δίνοντάς του μεγαλύτερο βάθος και ουσία.

Ο Άλαν Ρίκμαν πέθανε αφήνοντας πίσω του δυο ταινίες οι οποίες κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του. Η μία ταινία, το «Eye in the Sky» και η άλλη το «Alice through the looking glass». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ύμνησαν την ερμηνεία του στην πρώτη ταινία και καλούν την Ακαδημία των Όσκαρ, τουλάχιστον, να τον συμπεριλάβει στους υποψηφίους για το όσκαρ β' αντρικού ρόλου.

Ο ίδιος ήταν πάντα σεμνός και έμενα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως όλοι έμαθαν πως έπασχε από καρκίνο όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Για όλους όσοι τον έμαθαν μέσα από τις ταινίες τους, για όλους όσοι θα τον μάθουν, ο Άλαν Ρίκμαν θα είναι στις καρδιές τους για «Πάντα»…

Άλαν ΡίκμανθάνατοςΒρετανίαςένας χρόνος από τον θάνατοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα