Ένας απαγορευμένος έρωτας προορίζεται για τηλεοπτική σειρά

Ένα ακόμα  βιβλίο φαίνεται ότι ετοιμάζεται ώστε να κάνει τηλεοπτική καριέρα καθώς τηλεοπτικά στελέχη και εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών (ξανα)ανακαλύπτουν την ελληνική λογοτεχνία.

Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Μαύρο ρόδο» (εκδ. Λιβάνη) της Ελένης Καπλάνη. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2003 και σύντομα έγινε ευπώλητο. Το θέμα του ιντριγκαδόρικο.

Η ιστορία έχει στο επίκεντρο μία καλόγρια, την αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Η πλοκή θυμίζει τη σειρά «Άγγιγμα ψυχής» του Μανούσου Μανουσάκη σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου και Ειρήνης Ριτσώνη, η οποία είχε προκαλέσει πάταγο τη σεζόν 1998-1999 όταν μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1. Με πρωταγωνιστικό δίδυμο, τότε, τον Σταύρο Ζαλμά και την Θεοφανία Παπαθωμά -που έκανε τηλεοπτικό ντεμπούτο- το σενάριο ήθελε τον πατήρ Ιωάννη Μεγαπάνο (Δεσπότη στο αξίωμα) και την Δέσποινα Απέργη, κόρη του προέδρου της κοινότητας Δίλοφου στα Ζαγοροχώρια, αγιογράφο στο επάγγελμα, να βιώνουν έναν παράφορο αλλά απαγορευμένο έρωτα.

Στο «Μαύρο ρόδο» όμως μια μοναχή είναι που συνδέεται συναισθηματικά με έναν «κοσμικό».

Τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου έχει η JK Productions -γνωστή και ως Στούντιο Καραγιάννη– παραγωγός της σειράς «Άγριες μέλισσες» η οποία βολιδοσκοπούσε ΑΝΤ1 και Alpha. Προσφάτως στο «κάδρο» των επαφών προστέθηκαν Mega και Σκάι.

To σενάρια υπο την εποπτεία της συγγραφέως θα κάνει ο Γιώργος Κρητικός και τη σκηνοθεσία ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Η πρόταση της παραγωγής είναι η μεταφορά της ιστορίας να γίνει σε λογική καθημερινής σειράς στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, όπως για παράδειγμα οι «Άγριες μέλισσες», ο «Σασμός» και η«Γη της ελιάς».

Πιθανόν να είναι σύμπτωση, αλλά στην επιλογή εκτός ότι το βιβλίο θεωρείται μπεστ σέλερ, μπορεί να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι είχε «γκελ» στους τηλεθεατές  και βιογραφική- ιστορική σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» του Mega.

Διαβάστε επίσης:

Κανάλια: Κινητικότητα στις μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων- Νέα  «στέγη» για το Nations League

Φαίη Σκορδά: Ένταση με τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιπίδη – «Κρίνεστε γι’ αυτά που λέτε, δεν θα σχολιάσω κάτι» (Video)

Πρωτιά τηλεθέασης με διαφορά «στήθους»- Έχουν «ρεύμα» τα τηλεπαιχνίδια

Keywords
Τυχαία Θέματα