Ένα μαγευτικό τριήμερο στην Αθήνα: Με θεά την Ακρόπολη - Ανοικτές κινηματογραφικές προβολές

"Π" ARTΘΕΜΑΈντυπη Έκδοση

 

Το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντας στο κοινό ξεχωριστές στιγμές και μια άκρως εορταστική διάθεση.

Το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει σε αυτό, προσκαλώντας τους

επισκέπτες σε ένα υπέροχο τριήμερο κινηματογραφικών προβολών με θέα τη μαγευτική Ακρόπολη.

Κλασικές ταινίες για όλη την οικογένεια θα μας προσφέρουν στιγμές συγκίνησης με το διαχρονικό και γοητευτικό παραμύθι του «Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη», θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον ρομαντικό κόσμο του «Ψαλιδοχέρη» και θα μας συνεπάρουν στις απίθανες περιπέτειες του Ρότζερ Ράμπιτ και της παρέας του.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του Χένρι Σέλικ. Πρόκειται για την πιο ανατρεπτική ιστορία της Ντίσνεϊ κατά τη δεκαετία του ’90. Ένα παραμύθι τόσο διασκεδαστικό και συνάμα τόσο βαθιά συγκινητικό. Εξυμνώντας τη διαφορετικότητα, η ιστορία του μοναχικού Βασιλιά της Πόλης του Χάλογουιν Τζακ Σκέλινγκτον διδάσκει την αποδοχή του άλλου, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να είναι ο εαυτός του, χωρίς τύψεις, ταμπού και ενοχές. Ο Τζακ επιθυμεί να ζήσει κάτι διαφορετικό, διεκδικώντας μία θέση σε κάτι οικουμενικό. Αν και αργά, κατορθώνει να αποδεχτεί λυτρωτικά τόσο την αλήθεια όσο και τον έρωτα.

Με αρωγό και βοηθό τη μοναδική μουσική του Ντάνι Έλφμαν, ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» εναλλάσσεται με μοναδικό τρόπο από τον τρόμο στον ρομαντισμό κι από τη χαρά στη θλίψη, συνθέτοντας ένα αριστουργηματικό, διαχρονικό παραμύθι. Τις φωνές τους χαρίζουν οι: Ντάνι Έλφμαν, Κάθριν Ο’ Χάρα, Κρις Σαράντον, Γουίλιαμ Χίκεϊ | Διάρκεια: 76’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον «Ψαλιδοχέρη» του Τιμ Μπάρτον. Με αφετηρία τον αγαπημένο μύθο του Φρανκενστάιν, ο σκηνοθέτης παίρνει το ατελές δημιούργημα ενός επιστήμονα και το βάζει να γνωρίζει την αποδοχή και τον έρωτα, για να αποσυρθεί και πάλι στα σκοτάδια του, εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να τον πληγώσει. Στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του, ο Τζόνι Ντεπ ως Έντουαρντ Ψαλιδοχέρης σημαδεύει με έναν οδυνηρό ρομαντισμό το απόλυτο παραμύθι του Μπάρτον. Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Γουινόνα Ράιντερ, Νταϊάν Γουίστ, Βίνσεντ Πράις, Κάθι Μπέικερ | Διάρκεια: 105’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το κοινό θα μάθει «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» του Ρόμπερτ Ζεμέκις ο οποίος συνδυάζει με περίτεχνο τρόπο το live action με τα κλασικά κινούμενα σχέδια, μετατρέποντας σε ζωντανά κινηματογραφικά κάδρα, αναμνήσεις γενεών. Η σαγηνευτική femme fatale της Τζέσικα Ράμπιτ με την αισθησιακή φωνή της Καθλίν Τέρνερ και ο παιχνιδιάρης Ρότζερ συνδιαλέγονται άψογα με τον ντετέκτιβ του Μπομπ Χόσκινς, με τα καρτούν να «συναντούν» το φιλμ νουάρ και τα τεχνικά αφηγηματικά μέσα να ολοκληρώνουν την εικόνα ενός πρωτοποριακού «Ρότζερ Ράμπιτ», που χρόνια μετά κατορθώνει να εντυπωσιάζει με το πηγαίο χιούμορ του και να προσφέρει στιγμές γνήσιας ψυχαγωγίας. Πρωταγωνιστούν: Μπομπ Χόσκινς, Κρίστοφερ Λόιντ, Τζοάνα Κάσιντι | Διάρκεια: 104’ | Ώρα έναρξης: 18.30

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Πεζόδρομο του Θησείου, στη συμβολή των οδών Ερμού & Ασωμάτων, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια των προβολών, θερμάστρες εξωτερικού χώρου θα ζεσταίνουν τους μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές, οι οποίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν ζεστά ροφήματα, καθώς και να σκεπαστούν με κουβερτάκια (με την ευγενική υποστήριξη της IKEA.) Μάλιστα, οι κουβέρτες αυτές μετά την πάροδο του τριημέρου πρόκειται να διατεθούν στις δομές του Δήμου Αθηναίων υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα σε μια Αθήνα που φαντάζει πιο λαμπερή από ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Φώτα, στολίδια, παιχνίδια καθώς και μια σειρά από ξεχωριστές εκδηλώσεις και δράσεις γεμίζουν με χαρά κάθε γωνιά της πόλης, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες, τις πιο όμορφες γιορτές Χριστουγέννων!

INFO

Πεζόδρομος Θησείου,

συμβολή των οδών Ερμού

& Ασωμάτων

27, 28 & 29.12.2019 –

Ώρα έναρξης: 18.30

Πρόσθετες πληροφορίες /

Κρατήσεις: www.opanda.gr

πρόγραμμαΑθηνάΧριστούγενναAthens Open Air Film FestivalφεστιβάλταινίεςIssue: 2105Issue date: 24-12-2019Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα