«Εμείς και οι άλλοι»: Ο νέος κόσμος, όπως τον αντιλαμβάνεται ένας Αμερικανός διπλωμάτης

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι εδώ. Και σε όσους έχουν επιφυλάξεις, απαντά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Τόμας Νάιντις.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε πως η ενότητα των συμμάχων των ΗΠΑ, που απαντούν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία,  είναι συγχρόνως μία προειδοποίηση προς το Πεκίνο και την Τεχεράνη. Με άλλα λόγια, ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε πως από τη μία πλευρά είναι οι ΗΠΑ και

οι σύμμαχοί τους και από την άλλη Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας τρελός», αποφασισμένος να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ουκρανία, αλλά ο κόσμος είναι ενωμένος εναντίον του και εναντίον όσων άλλων «σκέφτονται να κάνουν άσχημα πράγματα», είπε ο Τόμας Νάιντις, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στοίχιση των Ευρωπαίων πίσω από την πολιτική της Ουάσινγκτον. «Αν μας έλεγε κάποιος ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, όπως έχει γίνει, αναλαμβάνοντας το κόστος, δεν νομίζω ότι θα το φανταζόταν αυτό κανένας. Αυτό ξεπερνά όλες τις οικονομίες», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό που βλέπουμε από την πρώτη στιγμή είναι τον κόσμο που μιλάει με μια φωνή».

Κατά την εκτίμηση του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ αυτό είναι και ένα μήνυμα όχι μόνο προς την Ρωσία, αλλά και προς «τους άλλους εκεί έξω, που σκέφτονται να κάνουν άσχημα πράγματα», όπως το Ιράν και η Κίνα. Οι εχθροί της Αμερικής βλέπουν ότι «ο κόσμος μπορεί να ενωθεί για να σταματήσει τις αγριότητες», δήλωσε ο Τόμας Νάιντις, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις «δεν θα σταματήσουν τον Πούτιν από το να σκοτώνει ανθρώπους, αλλά οι συνέπειες στη Ρωσία και στον ρωσικό λαό θα είναι σημαντικές».

Ο Τόμας Νάιντις είναι Δημοκρατικός, πρώην τραπεζίτης στη  Morgan Stanley, εργάστηκε στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον πριν από μία δεκαετία και ορίστηκε πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ από τον πρόεδρο Μπάιντεν τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Δραματική προειδοποίηση Λαβρόφ για τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό» (videos)

Τζο Μπάιντεν: Viral η στιγμή που αποκαλεί τους Ουκρανούς… Ιρανούς (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα