Έλληνες αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν στην Αγ. Παρασκευή για επεισόδια στο Μιλάνο

ΕΛΛAΔΑ

Έλληνες αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομία στην Αγ. Παρασκευή για συμμετοχή σε επεισόδια στην Ιταλία. Οι πέντε νεαροί διώκονται με διεθνές ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών αρχών για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την 1η Μαϊου στο Μιλάνο στη διάρκεια κινητοποίησης στη διεθνή έκθεση «Expo Milano

2015».

Τέσσερις από αυτούς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν χθες το πρωί κατά τη διάρκεια παράλληλων εφόδων στα σπίτια τους στην Αγ. Παρασκευή, ενώ αναζητείται το πέμπτο άτομο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Οι συλληφθέντες ανήκαν σε μία ομάδα συνολικά 14 Ελλήνων, που είχαν προσαχθεί την επόμενη μέρα των επεισοδίων από Ιταλούς αστυνομικούς, μέσα από καφετέρια στο Μιλάνο, προκειμένου να υποβληθούν σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA.

Είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για συμμετοχή στην αντι-κινητοποίηση με τίτλο «No Expo» στη διάρκεια της οποίας κουκουλοφόροι είχαν πυρπολήσει αυτοκίνητα και είχαν προκαλέσει φθορές σε καταστήματα και τράπεζες. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλι είχε διατάξει την υποχρεωτική λήψη DNA από τους Ελληνες αντιεξουσιαστές, ώστε να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείτο με αντίστοιχο που είχε βρεθεί πάνω σε βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί στη διάρκεια των επεισοδίων.

αντιεξουσιαστέςExpo Milano 2015επεισόδιαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα