«Ελλάδα 2021»: Νέο άρθρο προκαλεί αντιδράσεις - «Η επανάσταση του ’21 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ»

ΕΛΛAΔΑ

 

Νέα συζήτηση - πιο ήπια αυτή τη φορά - στα Social Media προκαλεί νέα ανάρτηση στο site της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στην οποία εμφανίζεται μέλος της Επιτροπής να ισχυρίζεται ότι η Επανάσταση του 21 ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελιτ.

Μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη τύπου της Γιάννας Αγγελοπούλου η Επιτροπή εμφανίζει και πάλι τις αμφιλεγόμενες απόψεις του μέλους της και συγγραφέα των «Κακομαθημένων

Παιδιών της Ιστορίας» Κ.Κωστή.

Τι γράφει ο Κώστας Κωστής

Το μέλος της Επιτροπής αναφέρει ότι η επανάσταση ήταν πρωτοβουλία μιας περιθωριακής ελίτ, υποστηρίζοντας ότι «αφενός δεν ήταν μια παλλαϊκή εξέγερση, αφετέρου οι κυρίαρχες ελίτ φοβούνταν οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, στο οποίο όφειλαν την κοινωνική τους θέση».

Αναλυτικά τι γράφει το greece2021.gr

Ο συγγραφέας των Κακομαθημένων παιδιών της Ιστορίας, που επανεξέδωσε πρόσφατα ο Πατάκης, της… αφεντιάς μας δηλαδή, μιλάει στο LiFO.gr για το ’21, που σηματοδοτεί τη γέννηση της νεότερης Ελλάδας, τα επιτεύγματα και τις απογοητεύσεις έκτοτε, καθώς επίσης και τις πολλές και βαθιές τομές που χρειάζονται σήμερα στη χώρα.

«Έλληνες αεί παίδες εισί», είχε πει κατά τον Πλάτωνα κάποιος Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλωνα, παίδες πλην όμως... κακομαθημένοι κατά κάποιους Γάλλους διπλωμάτες που απορούσαν γιατί η Ελλάδα ήδη από τον 19ο αιώνα συχνά έκανε επιλογές στον αντίποδα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Τον χαρακτηρισμό αυτόν επέλεξε ο συνομιλητής μου ως τίτλο για τα Κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2013, για να εκδοθούν ξανά πρόσφατα από τον Πατάκη με ένα επιπλέον κεφάλαιο, το οποίο εστιάζει στην τελευταία μεγάλη κρίση, συμπεριλαμβάνεται δε στην πρώτη αγγλική του έκδοση. 

Η παραπάνω ανάρτηση παραπέμπει σε συνέντευξη του συγγραφέα στο lifo

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα