Έκτος νεκρός στην Ιταλία από τον κορωνοϊό

Πάνω από 220 κρούσματαΚΟΣΜΟΣ

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον η Ευρώπη, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία που μετρά πλέον έξι νεκρούς και περισσότερα από 220 κρούσματα σε 11 πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το RAI, ένας ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι.

Όπως αναφέρει το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, o ασθενής ήταν καρκινοπαθής από την πόλη Μπρέσια

της βόρειας Ιταλίας.

Κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, ανακοίνωσε επίσης ότι «κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει τις ιταλικές αρχές».

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

 

ΙταλίαΚορωνοϊόςκορονοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα