Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Δερβενοχώρια, εκκένωση οικισμών στη Μάνδρα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι (videos)

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και τη φωτιά να απειλεί τη Μάνδρα.

Για αυτόν τον λόγο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει συνεχώς και οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ.

Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το

μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια καθώς, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Αναζωπυρώσεις και στο Λουτράκι

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Λουτρακίου ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν εκεί πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή και προσέθεσε ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση το μέτωπο στη Σαρωνίδα

Σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ είπε ότι είναι σε ύφεση.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας αποδέχτηκε το αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας και θα διατεθούν για συνδρομή στην αεροπυρόσβεση 4 αεροσκάφη, 2 από Ιταλία και 2 από Γαλλία.

«Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, της επικράτειας, παραμένουν σε επιφυλακή και συνδράμουν στις πυρκαγιές», κατέληξε.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Εξαιτίας της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, έκλεισαν το μεσημέρι της Τρίτης οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα αντίστοιχα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία. Λίγο αργότερα η έξοδος προς Μαγούλα άνοιξε και πάλι.

Έξοδος προς Μαγούλα ανοιχτή, παραμένει κλειστή η έξοδος προς Μάνδρα-Θήβα. https://t.co/bYjDR8znrS

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) July 18, 2023

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών προς Δερβενοχώρια.
Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Θριασίου Πεδίου στο ύψος Θριασίου Νοσκομείου προς Δερβενοχώρια. https://t.co/yCi8TdZtdB

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) July 18, 2023

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού προς το Κιάτο

Μόνο για λίγες ώρες λειτούργησε την Τρίτη ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος προς Κιάτο, καθώς λίγο πριν από τις 14:00 ανακοινώθηκε νέα διακοπή της κυκλοφορίας από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου.

Τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο – Άνω Λιόσια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Διακοπή κυκλοφορίας του Προαστιακού προς το Κιάτο από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Κορίνθου. Τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο – Άνω Λιόσια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία μέχρι νεωτέρας.

Hellenic Train (@HellenicTrain) July 18, 2023

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε Σαρωνίδα – Δερβενοχώρια: Η επόμενη μέρα μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιές: Γαλλία και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη – Ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Η φωτιά στο Λουτράκι μέσα από τον φακό του Associated Press (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα