ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 12 πυραύλους σε δυο βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ - Επιβεβαίωση από Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ο Τραμπ (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Είναι «σαφές» ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εκτοξεύοντας «τουλάχιστον δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους» εναντίον δύο βάσεων που χρησιμοποιεί ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στη φάση «της αποτίμησης των ζημιών της μάχης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι

βάσεις οι οποίες στοχοθετήθηκαν ήταν η Άιν αλ Άσαντ και άλλη μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν).

Συμπλήρωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το προσωπικό, τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή».

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι ενημερώθηκε για τις επιθέσεις από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, γνωστοποίησε η ίδια μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Στέφανι Γκρίσαμ.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί επιθέσεων σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί την κατάσταση στενά, σε επαφή με την ομάδα του που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας», σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Γκρίσαμ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τουλάχιστον εννέα ρουκέτες έπληξαν τη βάση Άιν αλ Άσαντ στο Ιράκ και ότι η επίθεση συνεχιζόταν, χωρίς να είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα ή ποια είναι η έκταση των ζημιών, εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μετά την εξόντωση του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κουντς, σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη την Παρασκευή.

Video was released moments ago showing a missile hitting asad military base in #Iraq pic.twitter.com/igxqD06eaT

— Ahmed Albasheer -احمد البشير (@ahmedalbasheer1) January 8, 2020

Την επίθεση επιβεβαίωσαν και ιρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης ενώ από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.

According to #IRGC, in addition to the Katyusha rockets launched by Kataib Hezbollah, #IRGC Aerospace Force launched six Fateh-110 ballistic missiles from #Iran at Ain Al-Asad Air Base during Operation #Soleimani. They falsely claim that they have killed 80 American troops. pic.twitter.com/TgHaQ3GXCt

— Babak Taghvaee (@BabakTaghvaee) January 7, 2020

ΑΠΕ

ΙράνπύραυλοιΙράκαμερικανική βάσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΚΤΑΚΤΟ, Ιράν, ΗΠΑ, Ιράκ - Επιβεβαίωση, Πεντάγωνο, Τραμπ Video,ektakto, iran, ipa, irak - epivevaiosi, pentagono, trab Video