Μια σύλληψη για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας (Video)

Σε μια σύλληψη προχώρησαν οι Αρχές για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας που έκαψε μεγάλες εκτάσεις το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, που έκαψε πάνω από 4.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

Συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, ένας άνδρας,

ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε ύφεση οι φωτιές

Στο μεταξύ σε ύφεση είναι η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Όπως και αυτή στα Στύρα Εύβοιας, η οποία έχει οριοθετηθεί και δεν έχει ενεργό μέτωπο.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 11/7 σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία και Χίο.

Διαβάστε επίσης:

Εκτίμηση για έως και 18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο – Σαρηγιάννης: «Να μην ξορκίζουμε το lockdown»

Θήβα: Σεισμός και τα ξημερώματα – Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Μύκονος: «Έσκασε» η αποχέτευση εν μέσω σεζόν – Κηλίδα από λύματα στον Πλατύ Γιαλό (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα