Δίκη προπονητή ιστοπλοΐας: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Αθώο κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με δυο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό απορροφήθηκε από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα. Δίπλα στην αθλήτρια και τους γονείς της βρισκόταν και η Σοφία Μπεκατώρου.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλική από τα 11 της χρόνια. Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ποινών ενώ συζητείται η αναγνώριση ελαφρυντικών που ζητά ο κατηγορούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Νέος ΚΟΚ: Βαρύς o πέλεκυς για όσους συνηθίζουν να… μουντζώνουν: Οι κυρώσεις που προβλέπονται

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα» υποστηρίζει ο δράστης – Τι ανέφερε στην προανακριτική απολογία του

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΚΤΑΚΤΟ – Δίκη, ΐας, Αθώος,ektakto – diki, ΐas, athoos