Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει τη Δευτέρα, παρουσία της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για την «Κιβωτό του Κόσμου» εν μέσω καταγγελιών.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής και κυρίως στο τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Κιβωτό, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση των καταγγελιών από τη δικαιοσύνη και τις Αρχές για σεξουαλικές κακοποιήσεις και βάναυσες συμπεριφορές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριανός, θα αναθέσει

τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων προκειμένου να κληθούν παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές ή άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Παρέμβαση Ιερώνυμου για τον πατέρα Αντώνιο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Κυριακή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, γνωστοποίησε πως διέταξε «τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Ψευδείς και συκοφαντικές»

Σχολιάζοντας όσα φρικιαστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η Κιβωτός του Κόσμου έκανε λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές» κατηγορίες.

«Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινης αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψευδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του», ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: «Η παιδική φτώχεια δεν καταπολεμάται με κλειδωμένα γάλατα»

Ηλιόπουλος: «Αστεία η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα»

Δένδιας: «Να μην επιτρέψουμε να γίνει κυρίαρχο το αφήγημα του αναθεωρητισμού»

Keywords
Τυχαία Θέματα