Εκλογές στην Αλβανία – Μπελέρης: «Νίκησε η Δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα» (videos)

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο προφυλακισμένος ομογενής, Φρέντι Μπελέρης, μετά τη νίκη του επί του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκιόργκι Γκόρο, στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας.

«Νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα

πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε στο Open μετά τη νίκη του ο Μπελέρης.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί των ομογενών

Ξέφρενοι ήταν οι πανηγυρισμοί της ομογένειας, μετά το τέλος του εκλογικού θρίλερ στη Χειμάρρα, που βρήκε νικητή τον Μπελέρη.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι υποστηρικτές του έκαναν μεγάλη συγκέντρωση στα γραφεία του στη Χειμάρρα, ενώ πολύς κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Μιλώντας στο Open, πολίτες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μύρισε Δημοκρατία για πρώτη φορά στην Αλβανία, η Χειμάρρα ανήκει σε εμάς».

Θεοδωρικάκος για Μπελέρη: «Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται»

«Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media σχετικά με τη νίκη του Μπελέρη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ.Θεοδωρικάκου:

«Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη για τη μεγάλη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο! Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται!».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τον Αλβανό ομόλογό του την αποφυλάκιση του ομογενή δημάρχου.

Ένταση και παύση της καταμέτρησης ψήφων

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση σε εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, λόγω της οποίας σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, «έχει παρακωλυθεί η διαδικασία της καταμέτρησης διότι η νίκη του συνδυασμού του κ. Μπελέρη ήταν εμφανής καθώς τα κουτιά που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα είναι αυτά που παραδοσιακά ψηφίζουν τον ίδιο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παύση της διαδικασίας, είναι μία περίπτωση τραμπουκισμού. Εμείς είμαστε εδώ για να ζητήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εκνευρισμός στις αγορές λόγω του εκλογικού αποτελέσματος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Τουρκία: Σε χαμηλό διμήνου η λίρα, μεγάλες απώλειες στις μετοχές

Washington Post: Ο Πριγκόζιν θα «έδινε» ρωσικές θέσεις στους Ουκρανούς – Τι ζητούσε ως αντάλλαγμα

Keywords
Τυχαία Θέματα