Εκλογές: πότε και πώς;

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

«Πότε θα γίνουν οι εκλογές;» είναι το ερώτημα που κυριαρχεί και γύρω από αυτό διατυπώνονται διάφορες θεωρίες υπό μορφή υποθέσεων. Οι εκλογές γίνονται πάντα όταν το κυβερνητικό κόμμα ή συνασπισμός (όπως αυτός ο αξιόλογος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) θεωρήσει ότι ευνοείται από τις συγκυρίες. Τις συγκυρίες και τις απρόβλεπτες καταστάσεις, ωστόσο, δεν τις γνωρίζει κανείς - τις υποθέτει. Άρα, στην ουσία μπορεί να υπάρχουν ενδεχόμενα σενάρια και διάφορες στρατηγικές αλλά κανείς δεν ξέρει

την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Η αντιπολίτευση -και κάθε αντιπολίτευση- πιέζει για εκλογές, καθώς αυτό είναι μια πάγια πολιτική πρακτική. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που αυτό δεν γίνεται για το θεαθήναι. Στην μακρά περίοδο της κρίσης το ζήσαμε όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πίεζε για εκλογές αλλά δημιουργούσε εκρηκτική ατμόσφαιρα που πολλές φορές ξεπερνούσε τα όρια της νομιμότητας. «Μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση»… Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, η εξουσία ήταν αυτοσκοπός και όχι η λύση των προβλημάτων. Προφανώς, καμιά από τις επαναστατικές εξαγγελίες δεν πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, στα τερατώδη ψεύδη προστέθηκαν κι άλλα και η διακυβέρνηση ασκείται με …συμβολισμούς συνεπικουρούμενους από έναν ακραίο λαϊκίστικο λόγο που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το πλέον επικίνδυνο σύμπτωμα αυτής της τρέχουσας παρακμιακής πραγματικότητας είναι η κατάργηση της κοινής λογικής. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον δε όπου η ασυναρτησία αποτελεί το κυρίαρχο «δια ταύτα» της κυβέρνησης, είναι αδύνατον να γίνουν λογικοί συνειρμοί για τις εκλογές. Εδώ κατακρημνίζουν τις συντάξεις και βγαίνουν στις τηλεοράσεις και ισχυρίζονται ότι αυξήθηκαν. Η Αριστερά εισπράττει δεκαετίες κοπανιστού αέρα που τύγχανε γενικής αποδοχής. Ο μεταπολιτευτικός εγχώριος ανθρωπότυπος μαζί με την αστακομακαρονάδα, σύμβολο των κεκτημένων, επένδυε και σε ευγενικές ιδεολογίες με παραφουσκωμένες τσέπες και χρυσές και πλατινένιες κάρτες. Δεν γνώριζε ο αφελής ότι θα έρθει η ώρα να πληρώσει με πραγματικές αξίες και τις αστακομακαρονάδες και τις βολικές δωρεάν ιδεολογίες που κατάπινε για να χωνέψει εύκολα τον αστακό. Πίστευε ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ των γερμανοτσολιάδων (που τον επέβαλαν από διαστροφή και ταξική κακότητα) και θα χαριστούν τα ουρανομήκη δάνεια που στοίβαζε στην άκρη, ανέμελος κι ευτυχής στην κεκτημένη του ευωχία. Κεκτημένα για τα οποία η αντιπολιτευόμενη Αριστερά ουδέποτε έγινε δυσάρεστη επισημαίνοντας τους κινδύνους τους. Αντίθετα, πλειοδοτούσε για περισσότερα προνόμια και ασυδοσία στους Φωτόπουλους.

Πώς να ασκηθεί κοινοβουλευτικός διάλογος όταν πουλάς την Τραινοσέ 450 εκατομμύρια και είσαι προδότης, ξεπουλημένος, γερμανοτσολιάς, άξιος για κρεμάλα και ο αριστερός κατήγορος όχι μόνο την πουλά ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν θα την πουλήσει, αλλά την χαρίζει με 45 εκ. και είναι αριστερός σούπερ ήρωας, και σωτήρας του λαού.

Ζούμε μια ιλαροτραγωδία μεγάλων διαστάσεων. Πολύ μεγαλύτερων από ότι μπορεί να αντέξει η χώρα.

Οι εκλογές λοιπόν θα γίνουν -με κάθε κόστος το οποίο στο μεταξύ θα επωμίζονται η χώρα και οι πολίτες- ενώ ο ριζοσπαστικός συνασπισμός θα κάνει ταμείο από την αρπαχτή στην εξουσία κι όταν βρεθεί μια κατάλληλη ευκαιρία που θα τον ευνοεί, θα τις προκηρύξει με κρύα καρδιά κι ένας θεός ξέρει μέσα σε τι κλίμα… Ήδη παίρνουμε μια γεύση παρατεταμένων «ακτιβισμών» με φλέγοντα ζήτημα, όπως η απελευθέρωση του αγωνιστή Κουφοντίνα, που καταργούν κάθε έννοια της νομιμότητας και ορθολογισμού σε αυτή την χώρα.

Κι αυτήν την κατάλληλη γι’ αυτούς συγκυρία ψάχνουν πειραματιζόμενοι με την χώρα και τις τύχες ολοκλήρου του λαού. Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι όσο πιο σύντομα γίνουν, τόσο το καλύτερο- αν μας έχει μείνει κάτι καλύτερο να ελπίζουμε, γιατί εκτός των άλλων ξόδεψαν και την ελπίδα…

εκλογέςκόμματαελπίδακυβερνήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα