Εκλογές 2023: Ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδημοτών – Τι ισχύει με τα διόδια (Videos)

Ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης (18/5) η έξοδος των πρώτων ετεροδημοτών προς άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ήδη οι πρώτοι ετεροδημότες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο λιμάνι Πειραιά, με την κίνηση τόσο στα πλοία όσο και στους δρόμους να αναμένεται να αυξηθεί αρκετά από αύριο, Παρασκευή (19/5) καθώς βαδίζουμε στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Υπολογίζεται ότι τις επόμενες ημέρες περισσότεροι από 18.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά

για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό.

Παράλληλα, σε επιφυλακή έως και την ερχόμενη Δευτέρα (22/5) για την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία, βρίσκεται και η Τροχαία για τη διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να προληφθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιστρέφονται από σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, τα διπλώματα οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές 2023.

Με υψωμένες μπάρες τα διόδια

Παράλληλα, δωρεάν θα είναι η διέλευση για τους ψηφοφόρους αλλά και τους εκλογικούς αντιπροσώπους από όλα τα διόδια της χώρας, όπως προβλέπεται σε κάθε εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, οι μπάρες των διοδίων θα σηκωθούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Μαΐου, ενώ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα παρέχεται δωρεάν διέλευση από τα ξημερώματα της Πέμπτης με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων.

Πρόκειται για ένα μέτρο που στόχο έχει να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους προς μεγάλες πόλεις και χωριά.

Το μέτρο της δωρεάν διέλευσης θα διαρκέσει μέχρι τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών.

Πιο αναλυτικά, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – ΣπάρτηΓέφυρα Ρίο – ΑντίρριοΙόνια οδόςΑυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – ΣκάρφειαΑυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες- ΚλειδίΕγνατία ΟδόςΑττική Οδός

Να σημειωθεί ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες (Video)

Ηλίας Κασιδιάρης: Κανένα παράπτωμα δεν είδε το συμβούλιο των φυλακών για τα διαγγέλματα μίσους

Κρήτη: Ασυνείδητος οδηγός μπλοκάρει πόρτα σπιτιού και ο ιδιοκτήτης του αφήνει οργισμένο σημείωμα (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Ξεκίνησε, Videos,ekloges 2023, xekinise, Videos