Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση GPO: Στο 41,9% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 24,1 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 44,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ

18,9%. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο εύρημα, η ΝΔ θα λάμβανε στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι 53 του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου το ΠΑΣΟΚ μένει στο 11,7% και το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του (6,5%) χωρίς μεταβολές.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται πως …πληρώνει την αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά της και χάνει σχεδόν μια μονάδα, ισοβαθμώντας έτσι με την Ελληνική Λύση στο 3,5%. Ακολουθεί η «Νίκη» με ποσοστό 2,9% , ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται το κόμμα «Σπαρτιάτες» με 2,1% που στηρίζει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρη. Το ΜέΡΑ25 φαίνεται να ανακάμπτει με 2,5%. 

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στη συγκεκριμένη ερώτηση η ανάλυση των φηψοφόρων, με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν σε ποσοστό 70,5% ότι επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 18,9%. 

Διάθεση αλλαγής ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εκφράζει το 17,1%.

Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα (53,9%) τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων και λαμβάνει την 5η θέση πίσω από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διαβάστε επίσης:

«Άθλιε συκοφάντη….» – Ένταση μεταξύ Βαρβιτσιώτη – Τζανακόπουλου για το μεταναστευτικό (Video)

Μάντζος σε Τσαπανίδου: Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να συλλυπηθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Χρέος μας η αλήθεια για την Πύλο

Keywords
Τυχαία Θέματα