Είναι οριστικό - Τα κινητά «εξορίζονται» από τα σχολεία στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τα κινητά τηλέφωνά τους επιστρέφουν στις τάξεις οι Γάλλοι μαθητές, καθώς η κυβέρνηση Μακρόν απαγόρευσε την κατοχή και χρήση φορητών συσκευών στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Πλέον, είναι οι ίδιες οι σχολικές μονάδες που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο, ο οποίος αφορά στα δημοτικά και γυμνάσια και αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως, ο νόμος αφήνει κάποια παράθυρα: οι μαθητές μπορούν να έχουν τα κινητά τους στα σακίδιά του, υπό την προϋπόθεση ότι είναι

απενεργοποιημένα, ενώ ο νόμος εξαιρεί τους μαθητές ΑμΕΑ, τις περιπτώσεις κινδύνου. Επίσης, τα γυμνάσια μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο εθελοντικά.

Όπως εξήγησαν αρμόδιοι, η απαγόρευση επιβλήθηκε ώστε οι μαθητές να μην απασχολούνται συνέχεια με τα κινητά τους και να μην διακόπτουν το μάθημα. Μένει να φανεί αν και πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος, σημειώνεται, επιτρέπει και την κατάσχεση κινητών μαθητών από εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι, με σχετική εγκύκλιο, ο Έλληνας υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαγόρευσε τη χρήση κινητών από μαθητές στα σχολεία.

Γαλλίασχολείαμαθητέςκινητά τηλέφωνααπαγόρευσηΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα