Εικονογραφημένο χειρόγραφο δείχνει τα ερωτικά όργια που γινόντουσαν επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το χειρόγραφο που είναι όλο ζωγραφισμένο στο χέρι και απεικονίζει γυναίκες και άνδρες σε διάφορα ερωτικά όργια, έχει ηλικία τουλάχιστον 200 ετών και άνηκε σε Οθωμανό σείχη - playboy της εποχής του.

Οι σελίδες του είναι 209 και 85 από αυτές περιλαμβάνουν εικονογραφήσεις ερωτικών σκηνών που θα έκαναν πολλούς σήμερα να κοκκινίζουν. Το χειρόγραφο θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον οίκο Σόθμπυς με τιμή εκκίνησης τις 350.000 λίρες, ενώ αναμένεται να πιάσει μέχρι και τις 400.000 λίρες.

Σε όλες τις εικονογραφήσεις απεικονίζεται ένας άνδρας με μούσι και μπλε τουρμπάνι και κίτρινα παπούτσια (πασούμια) κάτι που εικάζεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του χειρογράφου και ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει την εύνοια του Σουλτάνου και της αυλής του.

Οι εικονογραφήσεις ποικίλουν αλλά όλες είναι ερωτικού περιεχομένου. Δείχνει σεξ άνδρα με γυναίκα, ομοφυλοφιλικές σκηνές, σεξ επάνω σε τάφο, σεξ σε φούρνο, σε χαμάμ, γυναίκες να ξεντύνονται νωχελικά μπροστά σε άνδρες κτλ κτλ.

«Αυτή είναι η κορυφαία ερωτική απεικόνιση» δήλωσε στους Times ο ειδικός σε θέματα της Μέσης Ανατολής στον οίκο Sotheby’s, Chiara de Nicolais. «Αντιπροσωπεύει τη μακρά ζωή ενός Οθωμανού playboy. Δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε αλλά υπήρχε ένας σαφής ενδυματολογικός κώδικας στο παλάτι του Σουλτάνου. Όποιος κι αν ήταν, είχε σίγουρα επιρροή και ήταν πολύ πολύ πλούσιος. Το τουρμπάνι που φόραγε υποδηλώνει κάποιον που βρισκόταν στον στενό κύκλο του σουλτάνου».

Το χειρόγραφο χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στο ένα τμήμα απεικονίζονται οι σεξουαλικές δραστηριότητες των ανδρών και στο άλλο εκείνες των γυναικών.

χειρόγραφοοθωμανικό χειρόγραφοΣεξδημοππρασίαMedia Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα