Έγκλημα μίσους σε εκκλησία του Τσάρλεστον: Ένοπλος σκότωσε εννέα ανθρώπους (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό θάνατο βρήκαν εννέα Αφροαμερικανοί από τα πυρά που άνοιξε ένας ένοπλος λευκός άνδρας σε Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών το βράδυ της Τετάρτης, στην Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ο ένοπλος φέρεται να μπήκε στην εκκλησία για τουλάχιστον μια ώρα και κατά την διάρκεια μελέτης της Αγίας Γραφής, άνοιξε τα πυρά σκοτώνοντας τους εννέα παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος του Τσάρλεστον, Τζο Ρίλεϊ, κάνει λόγο για «έγκλημα μίσους», καθώς όπως ανέφερε: «Ο μόνος

λόγος που κάποιος θα περπατήσει σε μια εκκλησία και θα πυροβολήσει ανθρώπους που προσεύχονται είναι το μίσος».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Τσάρλεστον, Γκρεγκ Μούλεν, υπήρξαν τρεις επιζώντες από το μακελειό της Τετάρτης. Από τους εννέα ανθρώπους που σκοτώθηκαν οι έξι ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες. Οι αρχές αναφέρουν ότι ο δράστης φαινόταν περίπου 20 ετών και το ύψος του ήταν γύρω στα 1,75 μ., ενώ την Πέμπτη το πρωί δημοσίευσαν εικόνες του από κάμερα ασφαλείας.

Ιστορική σημασία του ναού

Η συγκεκριμένη εκκλησία, όπου συνέβη η μαζική δολοφονία, ιδρύθηκε το 1816. Είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στον ναό, αλλά ξαναχτίστηκε. Σε όλη της την ιστορία ξεπέρασε το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, καθώς είχε καταστραφεί από σεισμό και είχε κριθεί παράνομη από το κράτος. Ωστόσο τα μέλη της εκκλησίας επέμεναν για την επανίδρυσή της, καθιστώντας την «την μεγαλύτερη Αφροαμερικανική Εκκλησία».

ΗΠΑΤσάρλεστονΕκκλησίανεκροίπυροβολισμοίέγκλημαμίσοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα