Εγκαίνια Έκθεσης: Συνειρμοί

Mια μοναδική έκθεση γλυπτικής ξεκίνησε την Δευτέρα 2 Αυγούστου στην Gallery Art Space Studio 265 με τίτλο «Συνειρμοί».

Σε μια όμορφη βραδιά, οι φίλοι της τέχνης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ενώ ο γλύπτης Θεόδωρος Ποκαμισάς μας μετέφερε σε έναν μοναδικό κόσμο όπου οι γλυπτικές συνθέσεις συνυπάρχουν με το φως δημιουργώντας συνειρμούς θεραπευτικούς

στα μάτια του Θεατή.

Το Μάρμαρο για τον Ποκαμισά είναι το υλικό που με τη μορφολογία του όγκου και τη μοριακή δομή του, συντελεί στο να εμπνεύσει τον καλλιτέχνη να αποτυπώσει βαθυστόχαστα τον τελικό καθορισμό της σύνθεσης που αναδεικνύει το όλον ή την αρμονία κάθε μέρους του ανθρώπινου σώματος ξεχωριστά.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Θεόδωρος Ποκαμισάς γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1957 στην Τήνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου έως το 1978 και κατόπιν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών έως το 1983.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Για περισσότερα από 20 χρόνια, μάλιστα, διδάσκει την τέχνη του σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το θαυμαστό καλλιτεχνικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, ενώ έχουν γίνει αναφορές σε αυτό από πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Οι δημιουργίες του έχουν γνωρίσει μεγάλες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων «Η μάνα προσκυνήτρια της Μεγαλόχαρης» το 1992 που κέρδισε το πρώτο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού, καθώς και το 2005 που με έργο του κατόρθωσε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό γλυπτικής που οργάνωσε η ελληνική παροικία με τον Δήμο Σικάγου των ΗΠΑ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
+30 6944460172

ΕΠΑΡ. ΟΔ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ 147, ΠΑΡΟΣ 844 00

Διαβάστε επίσης

Ανέστης Βλάχος: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή – Δραματική έκκληση της οικογένειάς του

Sex and the city: Ξανά μαζί το αγαπημένο ζευγάρι Carrie και Mr Big; (Photos)

Ο Σπύρος Σούλης «παρουσιάζει» τη βόρεια Εύβοια 28 μέρες πριν τη βιβλική καταστροφή – «Να μην τους ξεχάσουμε» (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα