Έφυγε από τη ζωή ο εκτιμητής έργων τέχνης και βιογράφος του Ιόλα Νίκος Σταθούλης

Πέθανε ο εκτιμητής έργων τέχνης και βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα, που αγωνίστηκε επί μακρόν για την αποκατάσταση της Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή,  Νίκος Σταθούλης, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Νίκος Σταθούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας (1980). Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον ζωγράφο Μίνω Αργυράκη και οργάνωσε ατομικές του εκθέσεις, ενώ το 1983 γνώρισε τον Αλέξανδρο Ιόλα, με προτροπή του οποίου έγινε ο προσωπικός του βιογράφος. 

Από

το 1983 συνεργάζεται σε έγκυρα περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιαστής πολιτιστικών γεγονότων («Ένα», «Καθημερινή», «Σκάι TV», «Ρ/Σ Σκάι 100,3», «Status», «Blue»). Από το 1989 έχει συγκροτήσει ένα από τα πλέον ενήμερα αρχεία κλαπέντων, πλαστών και αμφισβητουμένων έργων τέχνης ιδιωτικών συλλογών.

Το 1996 άνοιξε  στην περιοχή του Ψυρρή την αίθουσα τέχνης Down Town Art Gallery όπου έχουν φιλοξενηθεί έργα των: Τάκις, Ράουσενμπεργκ, Γουόρχολ, Λαλάν, Ζαν Τινγκελί, Νίκι ντε Σαν Φαλ, Μιρό, Πικάσο, Μαξ Ερνστ, Αλέξη Ακριθάκη, Ευγένιου Σπαθάρη, Μίνου Αργυράκη, Σωκράτη Σωκράτους, Μάρθας Λυμπέρη, Χριστόφορου Κοτέντου, κ.ά.

Η κηδεία του Νίκου Σταθούλη θα γίνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στις 15.30 από το Κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Καταδίωξη με πυροβολισμό κατέληξε σε τρεις συλλήψεις

Κολωνός – ληστεία: Νάρκωσαν ζευγάρι την ώρα που κοιμόταν – Πήραν μετρητά και κοσμήματα

Καθηγητής χτύπησε μαθήτρια μέσα σε σχολική αίθουσα – Του αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο οι συμμαθητές της (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα