Έφθασε στην Τουρκία ο Τσίπρας - Το πρώτο μήνυμα (Video)

Πολιτική

Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας προσγειώθηκε στις 3:30 το μεσημέρι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην τουρκική πρωτεύουσα για σειρά επίσημων επαφών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φθάνοντας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter, όπου έγραψε: «Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο

της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής. pic.twitter.com/spbVWWhETZ

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 5, 2019

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συναντάται με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Το «κυρίως μενού» της ημέρας θα αρχίσει στις 4:45, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το τετ-α-τετ Τσίπρα-Ερντογάν, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών.

Ιδιάιτερη σημασία αποκτά η αυριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο θα επισκεφθεί τη θεολογική σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Τσίπρας γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται επισήμως τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, μετά το 1933 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σχολή ως πρώην πρωθυπουργός.

ΤσίπραςΤουρκίαάφιξηΕρντογάνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα